Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Camera On: O επικεφαλής της Uber λογομαχεί με οδηγό Uber

Camera On: O επικεφαλής της Uber λογομαχεί με οδηγό Uber

Οδηγός των πολυτελών Uber Black λογομάχησε έντονα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Τράβις Καλάνικ και στη συνέχεια δημοσιοποίησε βιντεοσκοπημένη την έντονη αυτή αντιπαράθεση στο αμερικανικό Bloomberg. Ο Καλάνικ απολογείται μετανιωμένος για το περιστατικό, επέφερε ωστόσο ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα της Uber.

Οδηγός των πολυτελών Uber Black λογομάχησε έντονα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Uber, Τράβις Καλάνικ και στη συνέχεια παρέδωσε προς δημοσίευση βιντεοσκοπημένη την έντονη αυτή αντιπαράθεση στο αμερικανικό Bloomberg. Ο Καλάνικ απολογείται δημοσίως μετανιωμένος για το περιστατικό, επέφερε ωστόσο ένα ακόμα πλήγμα στην εικόνα της Uber.

Όπως ακούγεται στο βίντεο, ο οδηγός, Φαουζί Καμέλ, αμφισβητεί τις επιλογές του CEO, ισχυριζόμενος ότι η διαρκής μείωση της χρέωσης για μετακίνηση με τα πολυτελή μαύρα αυτοκίνητα της Uber από το 2011 και η παράλληλη αύξηση των υψηλών προδιαγραφών τους, τον οδήγησε σε οικονομική ασφυξία.

Ο Καλάνικ δεν βιάζεται να κατέβει από το αυτοκίνητο που φέρει τη φίρμα του, αλλά συζητά με τον Καμέλ. Αρχικά αρνείται ότι μείωσε τις τιμές στο Uber Black και έπειτα, επιχειρηματολογεί λέγοντας πως ο ανταγωνισμός τον ώθησε να λάβει τις αποφάσεις του. Γρήγορα όμως, φαίνεται να χάνει την ψυχραιμία του, απαντώντας στον Καμέλ πως «κάποιοι άνθρωποι αρνούνται να παραδεχθούν τις δικές τους ευθύνες και προτιμούν να ρίχνουν το φταίξιμο στους άλλους».

Την επόμενη ημέρα το πρωί, πήρε τα λόγια του πίσω, με μια επιστολή απευθυνόμενη στους 11.000 υπαλλήλους της επιχείρησης αλλά κυρίως, σε εκατομμύρια οδηγούς Uber. Στην επιστολή αυτή, ο Καλάνικ εμφανίζεται μετανιωμένος να παραδέχεται ότι συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον με αγένεια στον Καμέλ και ζητά συγνώμη.

Η λογομαχία του CEO με τον οδηγό Uber Black έρχεται να αναστατώσει ακόμα μια φορά τους επενδυτές της Uber. Προηγήθηκε η επιστολή της μηχανικού Φόλερ, που κατήγγειλε τη στάση που τήρησε το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού όταν κατηγόρησε τον προϊστάμενό της για σεξουαλική παρενόχληση κατ’εξακολούθηση, επιστολή που προκάλεσε νέο κύμα #DeleteUber στο Twitter.

Νωρίτερα, η είδηση της συμμετοχής του Καλάνικ στην ομάδα οικονομικών συμβούλων της κυβέρνησης Τραμπ είχε προκαλέσει το πρώτο κύμα #DeleteUber και οδήγησε τον Καλάνικ σε υποχώρηση, αφού παραιτήθηκε από τη θέση αυτή.

Αντιδράσεις είχαν επίσης προκληθεί όταν οι οδηγοί Uber εξυπηρετούσαν επιβάτες από το αεροδρόμιο JFK, τη στιγμή που ένωση οδηγών ταξί δεν το έκανε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο διάταγμα Τραμπ για τον περιορισμό της μετανάστευσης από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Το Bloomberg γράφει πως τo #DeleteUber παρέσυρε 200.000 χρήστες, που διέγραψαν τον λογαριασμό τους στην υπηρεσία μετακίνησης, κυρίως στις ΗΠΑ.

tech.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024