Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Amazon αρνείται να παραδώσει δεδομένα του Echo σε υπόθεση φόνου

Η Amazon αρνείται να παραδώσει δεδομένα του Echo σε υπόθεση φόνου

Οι εισαγγελείς ζητούν από την εταιρεία να παραδώσει ηχογραφήσεις που πιθανόν έχουν καταγραφεί σε ένα από τα συστήματα έξυπνων ηχείων Echo, τα οποία δέχονται φωνητικές εντολές.

Απέναντι στις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές βρίσκεται η Amazon, καθώς αρνείται για μια ακόμη φορά να παραδώσει στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση δολοφονίας.

Οι εισαγγελείς ζητούν από την εταιρεία να παραδώσει ηχογραφήσεις που πιθανόν έχουν καταγραφεί σε ένα από τα συστήματα έξυπνων ηχείων Echo, τα οποία δέχονται φωνητικές εντολές. Ωστόσο η Amazon υποστηρίζει ότι οι εισαγγελικές αρχές απέτυχαν να αποδείξουν ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Διατείνεται δε ότι η προστασία του απορρήτου των πελατών της είναι υψίστης σημασίας.

Από την πλευρά τους, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι τα στοιχεία που ζητούν θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση. Οι αρχές ζητούν από την Amazon να παραδώσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βρίσκεται στους servers της εταιρείας και έχει αποθηκευτεί από τα ηχεία Echo, τα οποία υπήρχαν στην κατοικία όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Βίκτορ Κόλινς.

Το θύμα βρέθηκε να επιπλέει στο τζακούζι του σπιτιού ενός φίλου του το Νοέμβριο του 2015. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και φίλος του θύματος, Τζέιμς ‘Αντριου Μπέιτς, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες της δολοφονίας πρώτου βαθμού.

Την περασμένη εβδομάδα, δικηγόροι της Amazon κατέθεσαν πρόταση σε αμερικανικό δικαστήριο ζητώντας να αποσυρθεί το αίτημα για παραχώρηση των εν λόγω δεδομένων.

Σε δήλωσή του στο Associated Press, εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι «η Amazon δεν πρόκειται να διαθέσει οποιεσδήποτε πληροφορίες πελατών χωρίς έγκυρη και δεσμευτική νομική δράση. Η Amazon αρνείται να συμβιβαστεί με ακατάλληλες απαιτήσεις» δήλωσε ο ίδιος.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους είχαν εκδοθεί δύο εντάλματα έρευνας, ωστόσο η εταιρεία είχε αρνηθεί να παραχωρήσει οποιεσδήποτε πληροφορίες που περιείχαν προσωπικά δεδομένα των πελατών της.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024