Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ε.Ε: «Ενημερώστε τους χρήστες των Win 10 γιατί συλλέγετε τα στοιχεία τους»

Ε.Ε: «Ενημερώστε τους χρήστες των Win 10 γιατί συλλέγετε τα στοιχεία τους»

«Η Microsoft θα πρέπει να αποσαφηνίσει ποια προσωπικά δεδομένων των χρηστών των Windows 10 υπόκεινται σε επεξεργασία και για ποιους σκοπούς. Χωρίς αυτή την πληροφορία, η συναίνεσή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δόθηκε μετά από την ενημέρωσή τους, και έτσι, δεν μπορεί να είναι έγκυρη ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία», έκρινε το σώμα της Ομάδας Εργασίας των 28 κρατών μελών της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων τη Δευτέρα.

«Η Microsoft θα πρέπει να αποσαφηνίσει ποια προσωπικά δεδομένων των χρηστών των Windows 10 υπόκεινται σε επεξεργασία και για ποιους σκοπούς. Χωρίς αυτή την πληροφορία, η συναίνεσή τους δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι δόθηκε μετά από την ενημέρωσή τους, και έτσι, δεν μπορεί να είναι έγκυρη ώστε να προχωρήσει η επεξεργασία», έκρινε το σώμα της Ομάδας Εργασίας των 28 κρατών μελών της Ε.Ε. για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων στις 20 Φεβρουαρίου.

Παρά τις τροποποιήσεις κατά την εγκατάσταση της νεότερης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, το Σώμα διατηρεί τις επιφυλάξεις που έχει εκφράσει το ευρωπαϊκό όργανο, τη στιγμή που οι εθνικές Αρχές μπορούν και κάποιες (όπως η Γαλλία) έχουν ήδη στραφεί κατά των προεπιλογών στα Windows 10.

  • H γαλλική Αρχή αναφέρει μεταξύ άλλων στις ενστάσεις της ότι η Microsoft δεν ζητάει από τους χρήστες κατά την εγκατάσταση των Windows 10 την συναίνεσή τους για την απόδοση ενός μοναδικού αναγνωριστικού (advertising ID). Το ID αυτό ενεργοποιείται εκ προοιμίου κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και επιτρέπει την παρακολούθηση της διαδικτυακής δραστηριότητας του χρήστη στο WWW, ώστε να προβάλλονται σχετικές διαφημίσεις. Ακόμα, οι χρήστες των Windows 10 δεν ενημερώνονται -και δεν έχουν την επιλογή να αρνηθούν- διαφημιστικά cookies στο σύστημά τους.

Η Ομάδα Εργασίας του Άρθρου 29 που βαρύνεται με το έργο αναγνώρισε την πρόθεση της αμερικανικής εταιρείας λογισμικού να συνεργαστεί μαζί της ώστε να μην υπάρχουν πλέον οι ανησυχίες αυτές.

Κατά την εγκατάσταση των Windows 10, η Microsoft πρόσθεσε πέντε νέες επιλογές που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων, παραμένει ασαφές σε ποιο βαθμό οι χρήστες θα ενημερώνονται για τα συγκεκριμένα προσωπικά τους στοιχεία που συλλέγονται. Η Microsoft εκμεταλλεύεται τέτοια στοιχεία για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών, δηλαδή για διαφημιστικούς σκοπούς, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομάδας.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024