Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Vconcert»: Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Προσκλήσεις

«Vconcert»: Η Βασιλική Καρακώστα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Προσκλήσεις

...

Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα πραγματοποιεί ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στην Ελλάδα και στα μονοπάτια της ελληνικής δημοτικής μας μουσικής, ενορχηστρωμένης για φωνή και έγχορδα με τον πυρήνα του συμφωνικού ήχου.

Μαζί της θα είναι ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου, Πετρολούκας Χαλκιάς, ο οποίος απάντησε θετικά στην πρόσκληση της Βασιλικής Καρακώστα.

«Αγαπώ τους νέους» λέει ο Πετρολούκας Χαλκιάς «και χαίρομαι να συνεργάζομαι μαζί τους όταν ξέρω ότι υποστηρίζουν κι αγαπούν βαθειά τη δημοτική μας μουσική. […] Θα είμαι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μαζί (με τη Βασιλική Καρακώστα), για να δείξουμε ότι η δημοτική παράδοση έχει δύναμη κι αντοχή στο χρόνο, όπου κι αν ακούγεται. Θα είμαι δίπλα της με το κλαρίνο μου για να ακουστεί το Ηπειρώτικο τραγούδι».

Συμπληρώστε τη φόρμα και κερδίστε διπλές προσκλήσεις για τη μουσική παράσταση την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 28/02 και οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν με e-mail.

Τη Βασιλική Καρακώστα θα συνοδέψει δεκαμελής ορχήστρα εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο) για να παρουσιάσουν μια επιλογή τραγουδιών από την Mακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και τα Επτάνησα, αλλά και την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Κύπρο. Η επιλογή των τραγουδιών φέρνει στο νου την ψυχή εικόνες της προσφυγιάς, συναισθήματα ξεριζωμού «Κάνω το κορμί μου βάρκα, τα χεράκια μου κουπιά», πίστης «Ανθεί και φέρει κι άλλο», έρωτα και χαράς «Άνοιξαν τα δέντρα όλα κι αμυγδαλιές, αλήθεια ειν΄ αγάπη μου σ’ αγαπώ». Ένας συνδυασμός απο σπουδαίους σολίστες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Camerata Junior, θα ενωθούν για το Vconcert, με εξάρχοντα τον Κορυφαίο Α’ της ΚΟΑ, Γιώργο Μάνδυλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βασιλική Καρακώστα, παρουσίασε με quintetto εγχόρδων το «Vconcert Ελληνικής δημοτικής μουσικής» για πρώτη φορά τον Οκτώβρη του 2016, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές ενώ τον περασμένο Δεκέμβρη εμφανίστηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ως «Νεράιδα των θρύλων και των παραδόσεων όλου του κόσμου» υποστηρίζοντας τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Συντελεστές:
Μέλη του έγχορδου σχήματος «Ένα» της Camerata Junior:
Αndrey Nastasa, βιολί
Γιάννης Αντωνόπουλος, βιολί
Αυγούστα Σεστάνι, βιόλα
Διονύσης Ανδρουτσάκης, βιολοντσέλο
Αλέξανδρος Κοκκινόπουλος, κόντραμπάσσο

Aenaon 4tet της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών:
Γιώργος Μάνδυλας, βιολί
Βασίλης Σούκας, βιολί
Μάνος Γουβέλης, βιόλα
Αστέριος Πούφτης, βιολοντσέλο
Όσβαλντ Αμιράλις, Κοντραμπάσσο

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, MediaMarkt, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – 2104143310
Ώρα έναρξης στις 21.00

entertainment.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024