Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Bloode.org: «Θέλεις κι εσύ να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή;»

Bloode.org: «Θέλεις κι εσύ να σώσεις μια ανθρώπινη ζωή;»

«Σε τρία χρόνια από σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορεί να βρει αίμα σε μια μόλις ημέρα οποιοσδήποτε το χρειαστεί». Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος της Ναταλίας Κρίτσαλη και του δικού της Bloode, μιας καινοτόμου πρωτοεμφανιζόμενης υπηρεσίας που δημιουργεί μια δραστήρια κοινότητα πρόθυμων αιμοδοτών και την ενημερώνει για τις τρέχουσες, έκτακτες ή μη, ανάγκες. Στόχος του bloode το 2017, να αυξηθούν κατά 66% οι εθελοντές αιμοδότες στην Ελλάδα για τα παιδιά που ζουν με τη λευχαιμία.

«Σε τρία χρόνια από σήμερα στην Ελλάδα, θα μπορεί να βρει αίμα σε μια μόλις ημέρα οποιοσδήποτε το χρειαστεί». Αυτός είναι ο φιλόδοξος στόχος της νεαρής Ναταλίας Κρίτσαλη, επικεφαλής και συνιδρύτρια του Bloode, μιας καινοτόμου πρωτοεμφανιζόμενης υπηρεσίας που δημιουργεί μια δραστήρια κοινότητα πρόθυμων αιμοδοτών και ενημερώνει τα μέλη της για τις τρέχουσες, έκτακτες ή μη, ανάγκες με λεπτομέρεια και υποστήριξη.

Στόχος του bloode το 2017, να αυξηθούν κατά 66% οι εθελοντές αιμοδότες στην Ελλάδα για τα παιδιά που ζουν με τη λευχαιμία. Το 75% των αναγκών τους θα καλυφθεί εάν δίνουν αίμα τακτικά 10.000 εθελοντές, σημειώνει η ομάδα της φοιτήτριας του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το Bloode μαζί με μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες της πόλης δημιουργεί μία σειρά από δράσεις που στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν για τον εθελοντισμό αλλά και να παραδειγματιστούν από την προσφορά των γονέων τους. Τα φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, γεμίζουν δράσεις σε μία μέρα γεμάτη δημιουργικό παιχνίδι, ζωγραφική, αναγνώσεις για μικρούς και μεγάλους για να εξοικειωθούμε όλοι με την αξία του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της αγάπης και της κοινωνικής προσφοράς.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η αιμοδοσία γίνεται σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού και προορίζεται για τις έκτακτες ανάγκες των καρδιοπαθών ασθενών που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Το Blood-e λειτουργεί από το Δεκέμβριο του 2014 και έχει κατορθώσει να συλλέξει αίμα ικανό να σώσει περισσότερους από 2.000 συμπολίτες μας. Αυτό έχει επιτευχθεί χάρη στη λειτουργία της πλατφόρμας εκκλήσεων στην σελίδα www.bloode.org, την ψηφιακή κοινότητα εθελοντών στο bloode.org με από 4.500 εθελοντές και τη διοργάνωση 24 εθελοντικών αιμοδοσιών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

tech.in.gr

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024