Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Mπάλτι Πικορνέλ: Η Βουλή (των Βαλεαρίδων) στα εναλλακτικά της

Mπάλτι Πικορνέλ: Η Βουλή (των Βαλεαρίδων) στα εναλλακτικά της

Στις Βαλεαρίδες οι Σοσιαλιστές τα βρήκαν με τους Podemos και έκαναν κυβέρνηση. Πήραν την προεδρία και άφησαν στο κόμμα του Ιγκλέσιας την ηγεσία της τοπικής Βουλής. Έπραξαν σωστά; Ο χρόνος θα δείξει, καθώς ο νέος επικεφαλής του Σώματος δεν είναι και η πλέον «κλασική» περίπτωση προέδρου Βουλής. Γνωρίστε τον Μπάλτι Πικορνέλ.

Στις Βαλεαρίδες Νήσους, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, υπάρχει τοπική κυβέρνηση και Κοινοβούλιο. Το 2015 μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (που ήρθε δεύτερο, πίσω από το Λαϊκό Κόμμα) κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση με τη στήριξη των Podemos και ενός τοπικού κόμματος.
{{{ map }}}
Πρόεδρος των Βαλεαρίδων έγινε η Φρανσίνα Αρμενγκόλ από τους Σοσιαλιστές, ενώ την προεδρία της τοπικής Βουλής (το δεύτερο σημαντικότερο θεσμικό αξίωμα) ανέλαβαν να στελεχώσουν οι Podemos.

Κάπου εκεί ξεκινούν τα ωραία, καθώς το νέο πρόσωπο που προτάθηκε για την προεδρία του Κοινοβουλίου έχει ενδιαφέρον. Πρόκειται για τον 40χρονο Μπαλτασάρ «Μπάλτι» Πικορνέλ, οξυγονοκολλητή στο επάγγελμα και ιδιαίτερα δραστήριο στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο Τύπος στην Ισπανία διασκεδάζει ιδιαίτερα με τα Tweets και τις αναρτήσεις του στο Facebook, παίζοντας ενδεχομένως λίγο και με τα νεύρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που μάλλον έκανε τεράστια παραχώρηση στο πλαίσιο της κυβερνητικής συμμαχίας με τους Podemos.

Ο Πικορνέλ έχει μετατρέψει τον λογαριασμό του στο Twitter σε καλαντάρι γεγονότων: η είσοδος του Κόκκινου Στρατού στο Βερολίνο, για παράδειγμα ή τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση:

Σαφώς και είναι οπαδός της καταλανικής γλώσσας και συμμετέχει σε κάθε διαδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων. Ενίοτε τον απομακρύνει «σηκωτό» η Αστυνομία:

Ρεπουμπλικάνος έως το κόκαλο, θυμίζει κάθε τόσο στον βασιλιά Φίλιππο Στ’ ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στις Βαλεαρίδες, ενώ τον αποκαλεί «κληρονόμο μιας δικτατορίας».

Εννοείται ότι δεν συμπαθεί την Καθολική Εκκλησία. Ιδού το ερώτημα που έχει θέσει; «Δηλαδή, αν ο Ιησούς είχε πεθάνει παλουκωμένος, θα κάναμε λιτανείες ενός ανθρώπου πάνω σε ένα παλούκι;»

Ο ίδιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, απάντησε με ειλικρίνεια σε κάθε ερώτηση. Είπε ότι είναι Ρεπουμπλικάνος, όπως άλλοι στη χώρα είναι οπαδοί της Μοναρχίας και ότι αυτή του η θέση δεν τον εμποδίζει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ακόμα και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Παλάτι στις Βαλεαρίδες, ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών, όπως προκύπτει από τον θεσμικό του ρόλο.

«Θα είμαι εδώ για όλους» διαβεβαίωσε, συμπληρώνοντας ότι ο κόσμος που συναντά στο δρόμο αντιμετώπισε θετικά την είδηση.

Οι διαβεβαιώσεις ότι θα κινηθεί «θεσμικά» φαίνεται ότι ήταν αρκετές ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική γκρίνια.

Ο Πικορνέλ ρωτήθηκε βέβαια και για τις ενδυματολογικές του προτιμήσεις, το σκουλαρίκι στο αφτί, το μαλλί….

«Κάποια πράγματα μεγεθύνονται στο Κοινοβούλιο, έξω στο δρόμο περνώ απαρατήρητος, όπως ο καθένας» απάντησε.

Γραβάτα; «Δεν υπάρχει περίπτωση να φορέσω» είπε, αλλά δεν απέκλεισε την έκπληξη.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024