Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παντρεμένοι 73 χρόνια νίκησαν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και ρατσισμό

Παντρεμένοι 73 χρόνια νίκησαν Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ρατσισμό

Δύο άνθρωποι γνωρίστηκαν κάτω από συνθήκες απελπισίας, σε ένα εργοστάσιο, στο Λίβερπουλ, όπου παράγονταν βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Lancaster. Εκείνος εργαζόταν εκεί ως μηχανικός ύστερα από μετάθεση που είχε λάβει από τη Βρετανική Γουιάνα. Εκείνη ήταν βοηθός του στη μονάδα παραγωγής. Η 97χρονη Τρούντι και 96χρονος Μπάρκλει Πάτουαρ ζουν επτά δεκαετίες μαζί και συγκεκριμένα 73 χρόνια. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τρεις εγγονές και επτά δισέγγονα.

Το νήμα της ζωής ήταν εύκολο να κοπεί. Η γραμμή που χώριζε τη ζωή από τον θάνατο λεπτή. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έθετε νέα δεδομένα και κανόνες, διαμορφώνοντας μια αποκρουστική πραγματικότητα. Στην εμπόλεμη εκείνη περίοδο γεννήθηκε μια ιστορία αγάπης και ειρήνης.

Δύο άνθρωποι γνωρίστηκαν κάτω από συνθήκες απελπισίας, σε ένα εργοστάσιο, στο Λίβερπουλ, όπου παράγονταν βομβαρδιστικά αεροσκάφη τύπου Lancaster. Εκείνος εργαζόταν εκεί ως μηχανικός ύστερα από μετάθεση που είχε λάβει από τη Βρετανική Γουιάνα. Εκείνη ήταν βοηθός του στη μονάδα παραγωγής.

Σε ένα περιβάλλον σκληρό, η πρώτη ματιά αποδείχθηκε καθοριστική. Γεννήθηκε μια επικοινωνία η οποία μετουσιώθηκε σε ερωτική σχέση για να καταλήξει σε γάμο.

Η 97χρονη Τρούντι και ο 96χρονος Μπάρκλει Πάτουαρ ζουν επτά δεκαετίες μαζί και συγκεκριμένα 73 χρόνια. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τρεις εγγονές και επτά δισέγγονα.

Η σχέση τους δοκιμάστηκε όχι μόνο από τις κακουχίες, αλλά και από τα στερεότυπα της εποχής. Ο δεσμός τους όμως έδωσε μια απάντηση σε ρατσιστικές ρητορείες, σε όσους ισχυρίζονταν ότι μια λευκή δεν μπορούσε να παντρευτεί έναν μαύρο.

Κόντρα στους γονείς της, η Τρούντι παντρεύτηκε τον Μπάρκλει, ο οποίος είναι μαύρος. «Εάν τον παντρευτείς δεν θα μας ξαναδείς», είχε απειλήσει την Τρούντι η μητέρα της. Ο γάμος τους βρήκε και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας του Λίβερπουλ αντίθετο.

Το ζευγάρι όμως μετακόμισε στο Μάντσεστερ όπου διαμένει μέχρι σήμερα ευτυχισμένο και έτοιμο να συμπληρώσει και το 100ο έτος ζωής.

Επιμέλεια: Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024