Η devolo παρουσίασε μια λύση για το πρόβλημα της παροχής ικανού εύρους ζώνης σε πολλαπλές συσκευές όταν υφίσταται συνδρομή υπερυψηλής ταχύτητας 1Gbps. Το GigaGate είναι μια «γέφυρα» Wi-Fi που παραχωρεί μια λεωφόρο πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε συσκευές streaming, gaming, και ήχου.

Το GigaGate αναλαμβάνει να υπηρετήσει την ανάγκη για μετάδοση βίντεο ροής σε υψηλή ανάλυση, όπως και μουσική HD, αλλά και για απαιτητικό παιχνίδι online ή και πρόσβαση σε δικτυακά μέσα αποθήκευσης. Για την παροχή των υπηρεσιών αυτών από την ίδια γραμμή χρειάζεται σταθερό και ταχύτατο Internet και για το σκοπό αυτό η devolo δημιούργησε το GigaGate.

Το devolo GigaGate Starter Kit αποτελείται από δύο στοιχεία: τη βάση και έναν δορυφόρο. Η βάση είναι συνδεδεμένη με τον router μέσω ενός καλωδίου δικτύου. Χρησιμοποιώντας WiFi υψηλής ταχύτητας στη ζώνη των 5GHz, η βάση συνδέεται αυτόματα με το δορυφόρο (μέσω beamforming). Η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης μεταξύ βάσης και δορυφόρου είναι 2 Gbps και η επικοινωνία μεταξύ τους πραγματοποιείται κρυπτογραφημένα μέσω WPA2 (AES128-bit).

Ο δορυφόρος, διαθέτει μια θύρα Gigabit και τέσσερις θύρες multimedia (Fast Ethernet), προσφέροντας μεγάλη χωρητικότητα και δυνατότητες σύνδεσης στο Internet για όλες τις συσκευές multimedia που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, προσφέρει 2,4GHz WiFi με ποσοστό μέχρι και 300 Mbps για φορητές συσκευές, όπως smartphones, tablets κ.λπ.

Το devolo GigaGate μεταδίδει το σήμα «σε πολλά δωμάτια χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού αν χρειαστεί, μπορούν να συνδεθούν επιπλέον μεμονωμένοι δορυφόροι (έως και οκτώ σε μία βάση)».

Το devolo GigaGate είναι άμεσα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Το Starter Kit (μία βάση και έναν δορυφόρο) διατίθεται στα 229.90 ευρώ (προτεινόμενη λιανική). Μεμονωμένοι δορυφόροι, διατίθενται με προτεινόμενη λιανική τιμή 139,90 ευρώ. Η devolo παρέχει εγγύηση τριών ετών, για όλα τα εξαρτήματα.

tech.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr