Οι πύραυλοι της εταιρείας SpaceX επανήλθαν σε υπηρεσία το Σάββατο μετά την καταστροφική έκρηξη που σημειώθηκε πριν από τεσσερισήμισι μήνες κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής πυροδότησης ενός Falcon 9 στην εξέδρα εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Από την έκρηξη της 1ης Σεπτεμβρίου καταστράφηκε τόσο ο πύραυλος-φορέας όσο και ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος αξίας 200 εκατ. δολαρίων της ισραηλινής εταιρείας Space Communication τον οποίο θα χρησιμοποιούσε η Facebook για την επέκταση της ιντερνετικής πρόσβασης στην Αφρική.

Μετά το ατύχημα, οι πύραυλοι της εταιρείας καθηλώθηκαν προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθεί παρόμοιο συμβάν στο μέλλον.

Το Σάββατο, στις 09:54 τοπική ώρα, ένας Falcon 9 εκτοξεύτηκε επιτυχώς από την αεροπορική βάση Βάντερμπεργκ της Καλιφόρνια, σηματοδοτώντας την επιστροφή της SpaceX στην ενεργό υπηρεσία.

Περίπου μία ώρα μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος φορέας έθεσε σε χαμηλή τροχιά δέκα τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους της εταιρείας Iridium.

Είχε προηγηθεί η αποκόλληση του πρώτου σταδίου του Falcon 9 και η επιτυχής αυτόνομη προσνήωσή του στην πλωτή εξέδρα «Just Read the Instructions» που έπλεε στον Ειρηνικό Ωκεανό.


Το πλήρες βίντεο της αποστολής, με την «εικονική» επιστροφή του πρώτου σταδίου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr