Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια μεσαιωνική ιστορία δύο νέων, το αστέρι και η ίριδα

Μια μεσαιωνική ιστορία δύο νέων, το αστέρι και η ίριδα

...

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Μια μεσαιωνική ιστορία δύο νέων που ξεκινούν ένα μακρινό και επικίνδυνο ταξίδι για την ανακάλυψη ενός πανίσχυρου συμβόλου και η περιπέτεια της αναζήτησης, εμφανίζονται στα παιδικά βιβλία Ο Καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ και Το ταξίδι του αστεριού και η ιστορία της ίριδας που κυκλοφορούν από την Μικρή Άρκτο.

Έναν κόσμο γεμάτο σύμβολα, ευφάνταστη δράση και ανατροπές, δυνατές συγκινήσεις, έναν κόσμο στον οποίο το κακό διαχειρίζεται την έννοια της ματαιοδοξίας και του κενού δημιουργεί ο συγγραφέας Αντώνης Μυλωνάκης στο έργο του Ο Καθρέφτης και η προφητεία του Γκρέινορθ.

«Η έμπνευση της κεντρικής ιδέας ήρθε πριν χρόνια, ύστερα από μια προσωπική μου εμπειρία με ένα κορίτσι. Ο μύθος του βιβλίου μου, μπορεί να φαντάζει φανταστικός, αλλά πολλά κομμάτια του είναι αληθινά, σχεδόν βιογραφικά», δηλώνει στο in.gr για το έργο.

Εξηγώντας τον τίτλο του βιβλίου του επισημαίνει ότι η σύνθεσή του προέκυψε από τα δύο βασικά στοιχεία της ιστορίας. Τον καθρέφτη, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της ματαιοδοξίας, που σαν το όγδοο θανάσιμο αμάρτημα ήρθε στην ανθρωπότητα για να κατακτήσει την ανθρώπινη ψυχή, και την προφητεία του Γκρέινορθ. Μια προφητεία που θα χρειαστεί δύο νέοι, κάνοντας ένα επικίνδυνο ταξίδι, να εκπληρώσουν για να επέλθει η ισορροπία.

Χρειάστηκε να μελετήσει την εποχή του Μεσαίωνα, την πιο σκοτεινή περίοδο του ανθρώπου, για να γράψει το βιβλίο. Άκουσε μελωδίες, μελέτησε εικόνες και έργα τέχνης σχετικά με την εποχή, ώστε να αφομοιώσει τα στοιχεία της και να τα μεταγγίσει στην ιστορία του.

«Το ταξίδι του αστεριού και η ιστορία της ίριδας»

Στο βιβλίο της Σοφίας Πελοποννησίου-Βασιλάκου, Το ταξίδι του αστεριού και η ιστορία της ίριδας, το αστέρι και η ίριδα προσπαθούν να βρουν την αγάπη μέσα τους και γύρω τους. Προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν την ομορφιά στη κάθε στιγμή αλλά και τη μοναδικότητά της. Προσπαθούν ν’ αγαπήσουν. Και τότε αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης. Όταν θα καταφέρουν να ανακαλύψουν την αγάπη ένας κόσμος μαγικός ξετυλίγεται και ό,τι και αν συμβεί, η αγάπη είναι ο νικητής και τότε όλα είναι χαρά, ζωή, χρώμα κι αλήθεια.

«Τα παιδικά χρόνια, τα καλοκαίρια σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, η σχέση με την οικογένειά μου και η φαντασία που είχα πάντα, με έκανε να φτιάχνω ιστορίες από πολύ μικρή», δηλώνει η συγγραφέας στο in.gr μιλώντας για τα ερεθίσματα που πυροδοτούν την έμπνευσή της.

«Είχα την τύχη να ταξιδέψω πολύ στη ζωή μου. Η θάλασσα του Αιγαίου έπαιξε και παίζει μεγάλο ρόλο. Η λογοτεχνία επίσης υπήρξε πιστή σύντροφος και διαβάζω καθημερινά. Η αναζήτηση της αλήθειας, της πραγματικής αγάπης και φιλίας, η έννοια της θυσίας για το ιδανικό, με απασχολούν πολύ» αναφέρει και εξηγώντας τον τίτλο του βιβλίου της επισημαίνει ότι σημαίνει αυτό ακριβώς που περιγράφει. «Ο τίτλος στο δεύτερο παραμύθι δείχνει πως οι δύο πρωταγωνιστές του, δηλαδή η ίριδα και το κυπαρίσσι κατάφεραν το ανέφικτο και το θαύμα, όταν θυσίασαν την ατομικότητά τους», καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024