Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρεμιέρα για τη «Ρόζα της Σμύρνης» στο Παλλάς

Πρεμιέρα για τη «Ρόζα της Σμύρνης» στο Παλλάς

...

Την επίσημη πρεμιέρα της στο θέατρο Παλλάς πραγματοποίησε η ταινία του Γιώργου Κορδέλλα «Η Ρόζα της Σμύρνης».

Ένας αρχιτέκτονας με πάθος την συλλογή παλιών αντικειμένων ανακαλύπτει σε ένα παλαιοπωλείο της Σμύρνης ένα ματωμένο νυφικό και μια φωτογραφία. Στη φόδρα του νυφικού ένα γράμμα που θα τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι για την ανακάλυψη της αλήθειας.

Παρόντες στην πρεμιέρα ήταν αρκετοί από τους πρωταγωνιστές της ταινίας: η Λήδα Πρωτοψάλτη, ο Τάσος Νούσιας, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Γιούλικα Σκαφιδά, ο Πέτρος Λαγούτης, ο Χάρης Εμμανουήλ και ο Κώστας Καζανάς, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου «Ισμαήλ και Ρόζα» Γιάννης Γιαννέλης-Θεοδοσιάδης στο οποίο βασίστηκε η ταινία, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου που υπογράφει τη μουσική της ταινίας και ο Μανώλης Μητσιάς, καθώς και η Αρετή Κετιμέ.

Λίγο πριν την έναρξη της ταινίας το κοινό καλωσόρισαν η Ειρήνη Σουγανίδου, διευθύνουσα σύμβουλος της Feelgood και συμπαραγωγός στην ταινία, ο παραγωγός Πάνος Παπαχατζής και ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, οι οποίοι εξέφρασαν τη χαρά και συγκίνησή τους που έγινε πραγματικότητα ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε να βρίσκεται στο μυαλό και στην καρδιές όλων εδώ και δέκα χρόνια.

Από τον καλλιτεχνικό χώρο, μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα οι σκηνοθέτες Κώστας Φέρρης, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Νίκος Βεργίτσης, Όλγα Μαλέα και Κώστας Καπάκας, η σεναριογράφος Μιρέλλα Παπαοικονόμου, οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Άλκις Κούρκουλος, Τόνια Σωτηροπούλου, Ξανθή Γεωργίου, Μαρία Καβουκίδου και Κωνσταντίνα Τάκαλου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης. Το παρών έδωσαν και πολλοί συνθέτες όπως ο Νότης Μαυρουδής και ο Μάριος Στρόφαλης, αλλά και οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μάκης Σεβίλογλου και η Βίκυ Καρατζόγλου.

Παρόντες ήταν, επίσης, υπουργοί: ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φρλαμπουράρης και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Ζουράρις,καθώς και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Την πρεμιέρα παρακολούθησε, επίσης, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα – η ταινία είναι ελληνοτουρκική συμπαραγωγή.

Στο φουγαγιέ του Παλλάς, οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να δουν το νυφικό της Ρόζας, σχεδιασμένο από την Γιούλα Ζωιοπούλου και το έργο «Το Καμπαναριό» που ο καλλιτέχνης Τριαντάφυλλος Βαΐτσης έφτιαξε ειδικά για την ταινία.

* Η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 22 Δεκεμβρίου σε διανομή Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024