Προβολή και πάρτι στη μνήμη του ηθοποιού Κωνσταντίνου Σταρίδα πραγματοποιούν φίλοι και συνεργάτες του, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 23:00 στον Κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

Ο Κωνσταντίνος Σταρίδας έφυγε σπό τη ζωή πρόωρα τον περασμένο Οκτώβρη. Γεννημένος το 1967 στην Αθήνα, σπούδασε υποκριτική στις σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1996 στους «Απόντες» του Νίκου Γραμματικού, για την οποία απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης από κοινού με το υπόλοιπο καστ της ταινίας.

Έπαιξε σε ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές. Το 2002 έγραψε και σκηνοθέτησε μαζί με το Δημήτρη Μπαβέλλα τη μικρού μήκους ταινία «Φώτα». Εργάστηκε κατά καιρούς πίσω από τις κάμερες σαν Διευθυντής Παραγωγής, κάνοντας παράλληλα σπικάζ στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν φανατικά με τη φωτογραφία.

Φιλμογραφία
Ο Λέων της Πεντέλης (μεγάλου μήκους, 2015)
Runaway Day (μεγάλου μήκους, 2013)
Des jours et des nuits (γαλλική τηλεταινία, 2005)
Φύλακας Άγγελος (μικρού μήκους, 2004, βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας 2005)
Φώτα (σενάριο και συν-σκηνοθεσία, μικρού μήκους, 2002, βραβείο μοντάζ στο Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2003)
Με θυμάσαι; (μικρού μήκους, 2001)
Monday (μικρού μήκους, 2000)
Ο Βετεράνος (μικρού μήκους, 2000)
Η ληστεία (μεγάλου μήκους, 1999)
Απόντες (μεγάλου μήκους, 1996, βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας 1996)

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του αφιερώματος στον Μικρόκοσμο θα προβληθούν σε κόπιες 35mm, η πρώτη κινηματογραφική του εμφάνιση στους Απόντες του Νίκου Γραμματικού, η μικρού μήκους Φύλακας Άγγελος, όπου πρωταγωνιστούσε, και η μικρού μήκους Φώτα που είχε γράψει και σκηνοθετήσει.

Θα ακουστούν δυο λόγια για τον ηθοποιό από τους φίλους-συνεργάτες του και θα ακολουθήσει πάρτι με dj set, κάτι που ήταν δική του επιθυμία.

Πρόγραμμα προβολών

Φώτα (σενάριο και συν-σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Σταρίδας, 35mm, 11’, 2002)
Φύλακας Άγγελος (σκηνοθεσία Δημήτρης Μπαβέλλας, 35mm, 15′, 2004) – Παρουσία του Σκηνοθέτη και μελών του καστ
Απόντες (σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός, 35mm, 115′, 1996) – παρουσία του σκηνοθέτη και μελών του καστ

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 23:00 στον κινηματογράφο της οδού Συγγρού, που παραχώρησε για τη βραδιά αυτή, ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος. Ο Παύλος Αντρεάκος θα είναι υπέυθυνος για την ηχητική υποστήριξη και το dj set, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου  παραχωρεί την κόπια 35mm των Απόντων, ενώ στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν με διάφορους τρόπους ο Παναγιώτης Ασωνίτης, η Στέλλα Καβαδάτου και ο Στάθης Κόκκορης, που ήταν ο πρώτος ο οποίος είχε την ιδέα για μια βραδιά αφιερωμένη στον Κώστα…

entertainment.in.gr