Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Περισσότερα» iPhone 6S απενεργοποιούνται χωρίς λόγο, παραδέχεται η Apple

«Περισσότερα» iPhone 6S απενεργοποιούνται χωρίς λόγο, παραδέχεται η Apple

Πέντε ημέρες μετά την παραδοχή της ότι τουλάχιστον «μικρός αριθμός» iPhone 6S απενεργοποιούνται χωρίς προφανή λόγο και την δωρεάν αντικατάσταση των μπαταριών τους, η Apple απευθύνεται στους κατόχους του τηλεφώνου στην Κίνα και παραδέχεται ότι δεν ήταν μόνο οι συσκευές που κατασκευάστηκαν το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2015 που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

Πέντε ημέρες μετά την παραδοχή της ότι τουλάχιστον «μικρός αριθμός» iPhone 6S απενεργοποιούνται χωρίς προφανή λόγο και μετά την ενεργοποίηση για δωρεάν αντικατάσταση των μπαταριών τους παγκοσμίως, η Apple απευθύνεται στους κατόχους του τηλεφώνου στην Κίνα και παραδέχεται ότι δεν ήταν μόνο οι συσκευές που κατασκευάστηκαν το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2015 που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα.

«Μικρός αριθμός» πελατών με iPhone 6S που κατασκευάστηκαν αργότερα αναφέρουν επίσης μη δικαιολογημένη απενεργοποίηση του τηλεφώνου τους, αποδέχεται η εταιρεία με δημοσίευμά της στις σελίδες υποστήριξης των πελατών της στα κινέζικα και στα αγγλικά.

  • Ξέρατε ότι… Ένα iPhone έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να απενεργοποιείται μόνο του υπό ακραίες συνθήκες -όπως όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέφτει πολύ χαμηλά.

Έως την 1η Δεκεμβρίου 2016, η Apple δήλωνε ότι δεν έβρισκε κανέναν άλλο λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να απενεργοποιείται το τηλέφωνό της. Στις 6 Δεκεμβρίου όμως και μετά από επαναλαμβανόμενες αναφορές στον Τύπο στην Κίνα, η Apple αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται στις συσκευές που φέρουν μπαταρία προβληματικής κατασκευής, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα ασφάλειας. Δεν ξέρει όμως το λόγο που έστω και λίγα 6S σβήνουν ενώ έχουν αρκετή μπαταρία.

Εντούτοις, δεν αναφέρεται σε κανένα άλλο μοντέλο, αν και υπάρχουν αναφορές για iPhone 6S Plus και iPhone 6 Plus που επίσης απενεργοποιούνται ενώ η μπαταρία τους δείχνει να επαρκεί για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Τώρα, η Apple αναμένεται να διαθέσει τουλάχιστον στην Κίνα μια ακόμα ενημέρωση λογισμικού με την οποία την εβδομάδα της 12ης Δεκεμβρίου, και θα επιδιώξει τη συνεργασία με τους κατόχους των συσκευών -να της επιτρέψουν να συλλέξει νέα δεδομένα ώστε να διαγνώσει το πρόβλημα.

Με βάση αυτές τις νέες διαγνώσεις, η Apple εκτιμά ότι εντός εβδομάδων θα έχει έτοιμο ένα νέο αλγόριθμο για την καλύτερη διαχείριση της μπαταρίας και την απενεργοποίηση του τηλεφώνου. Εάν μπορούν να γίνουν, θα γίνουν με software update, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας που απευθύνεται σε κινέζους πελάτες της Apple.

{{{related}}}

tech.in.gr

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024