Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κουκ, ενοχλημένος: «Το Apple Watch θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων τις γιορτές»

Κουκ, ενοχλημένος: «Το Apple Watch θα κάνει ρεκόρ πωλήσεων τις γιορτές»

Την αντίδραση του Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple,  προκάλεσε η εκτίμηση της IDC ότι οι πωλήσεις του Apple Watch, του πρώτου «έξυπνου» ρολογιού της, μειώθηκαν κατά 71% το τρίτο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. «Το εορταστικό τρίτο τρίμηνο θα είναι το καλύτερο στα χρονικά του Apple Watch», επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος.

Την αντίδραση του Τιμ Κουκ, επικεφαλής της Apple, προκάλεσε η εκτίμηση της IDC ότι οι πωλήσεις του Apple Watch, του πρώτου «έξυπνου» ρολογιού της, μειώθηκαν κατά 71% το τρίτο τρίμηνο του 2016 και περιορίστηκαν στα 1,1 εκατομμύρια, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015. «Το εορταστικό τρίτο τρίμηνο θα είναι το καλύτερο στα χρονικά του Apple Watch», επιμένει ο διευθύνων σύμβουλος.

H Apple δεν έχει ποτέ δημοσιοποιήσει αριθμούς για τις πωλήσεις του ρολογιού -στα οικονομικά της αποτελέσματα περιλαμβάνεται στην ίδια ενότητα με τα «Άλλα Προϊόντα», δηλαδή το iPod και την Apple TV. Το αρνητικό όμως προφίλ που προσδίδει η εκτίμηση της IDC στο Apple Watch προκάλεσε τον Κουκ, ο οποίος έσπευσε να διαμηνύσει με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο -με e-mail στο πρακτορείο Reuters- πως από την πρώτη κιόλας εβδομάδα της εορταστικής περιόδου το Apple Watch καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων, διευκρινίζοντας πως δεν αναφέρεται καν σε ρολόγια σε βιτρίνες, αλλά σε ρολόγια στο χέρι των τελικών κατόχων τους. Εντούτοις, δεν έδωσε και πάλι αριθμούς.

  • Ξέρετε ότι… Το Apple Watch Series 2 πωλείται στην Ελλάδα αντί 449, 479 ή 679 ευρώ ανάλογα με το λουράκι και το Series 1 αντί 379 ευρώ. Απαιτεί τουλάχιστον iPhone 5 ή νεότερη έκδοση , με iOS 10 ή μεταγενέστερη έκδοση. Έχει διπύρηνο επεξεργαστή S2, ενσωματωμένο GPS, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, αισθητήρα καρδιακών παλμών, οθόνη OLED, έχει ονομαστική αυτονομία 18 ώρες και είναι αδιάβροχο σε βάθος έως και 50 μέτρα.

Oι αναλυτές της αγοράς παραμένουν συγκρατημένοι κυρίως από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον των καταναλωτών για το premium gadget εν είδη ρολογιού θεωρείται τουλάχιστον χλιαρό.


Δείτε τα review το 9to5Mac.com για το Apple Watch Series 1 και Series 2.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024