Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαν ντερ Μπέλεν: Ένας θεριακλής πρόεδρος και λάτρης του Ντόναλντ (Ντακ)

Φαν ντερ Μπέλεν: Ένας θεριακλής πρόεδρος και λάτρης του Ντόναλντ (Ντακ)

Ο 72χρονος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν είναι ο άνθρωπος που χάρισε βαθιές ανάσες ανακούφισης στους Αυστριακούς, αλλά και στους Ευρωπαίους, καθώς κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τον υποψήφιο της ακροδεξιάς. Παιδί προσφύγων, θεριακλής, και λάτρης του Ντόναλντ (Ντακ).

Ο 72χρονος Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν είναι ο άνθρωπος που χάρισε βαθιές ανάσες ανακούφισης στους Αυστριακούς, αλλά και στους Ευρωπαίους, καθώς κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά τον υποψήφιο της ακροδεξιάς.

»» Η Βιέννη πανηγυρίζει τη νίκη της «καλής Αυστρίας»

Συνταξιούχος καθηγητής Πανεπιστημίου, ο 72χρονος «Σάσα», όπως αποκαλείται, είναι παιδί προσφύγων. Ο πατέρας του Αλεξάντερ Κονσταντίν γεννήθηκε το 1898 στην τσαρική ακόμα Ρωσία, ενώ η μητέρα του Άλμα ήταν από την Εσθονία.

Οι γονείς του εγκατέλειψαν τη Ρωσία και εγκαταστάθηκαν στο Τιρόλο της Αυστρίας. Εκεί γεννήθηκε το 1944 ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας.

Η ακαδημαϊκή του καριέρα ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ, για να γίνει τελικά καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Στην πολιτική μπήκε μετά τα 40, αρχικά με τους Σοσιαλδημοκράτες και στη συνέχεια με τους Πρασίνους. Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά το 1994, έφτασε μέχρι την ηγεσία του κόμματος από το οποίο αποχώρησε το 2008.

Ο ίδιος δεν έχει καμία αμφιβολία για το ότι η χώρα του οφείλει να ανήκει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Στην ιδιωτική του ζωή αναγνωρίζει δύο αδυναμίες: το κάπνισμα και την αγάπη του στον Ντόναλντ, αλλά τον ήρωα του Walt Disney!

«Κάποτε έκοψα το τσιγάρο για λίγους μήνες, αλλά ποιος ο λόγος να βασανίζομαι σε αυτή την ηλικία!» φέρεται να έχει πει.

Η αποστολή του ως προέδρου θα είναι δύσκολη, δεδομένου ότι καλείται να ενώσει και να εμπνεύσει τους συμπολίτες του. Άλλωστε, το 47% που ψήφισε τον Νόρμπερτ Χόφερ του Κόμματος των Ελευθέρων δεν είναι μικρό ποσοστό.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024