Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάκρι και Τραμπ: Δύο πρόεδροι επιχειρηματίες και στη μέση η Ιβάνκα

Μάκρι και Τραμπ: Δύο πρόεδροι επιχειρηματίες και στη μέση η Ιβάνκα

O Τραμπ έχει μιλήσει με πολλούς ξένους ηγέτες και έχει ήδη συναντήσει έναν, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, που στεναχώρησε όταν του ανακοίνωσε ότι η συμφωνία διεθνούς εμπορίου ακυρώνεται. Τα τηλεφωνήματα του προέδρου έχουν αποκτήσει και άλλη διάσταση, περισσότερο επιχειρηματική. Αυτό προκύπτει από την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι.

O Ντόναλντ Τραμπ έχει μιλήσει με ξένους ηγέτες και έχει συναντήσει ήδη έναν, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, που στεναχώρησε όταν του ανακοίνωσε ότι η συμφωνία διεθνούς εμπορίου ακυρώνεται. Τα τηλεφωνήματα του προέδρου έχουν αποκτήσει και άλλη διάσταση, περισσότερο επιχειρηματική.

Αυτό προκύπτει από την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι.

Για την ιστορία, ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι -ο οποίος συμπληρώνει ένα χρόνο στην προεδρία της χώρας της Νοτίου Αμερικής- είχε ποντάρει στην Χίλαρι Κλίντον, χωρίς ωστόσο να εκτεθεί υπερβολικά σε σχόλια και δηλώσεις για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο.

Η γνωριμία τους άλλωστε είναι παλιά. Γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας της Αργεντινής, ο Μάκρι βρέθηκε με τον πατέρα του στις ΗΠΑ πριν από 35 χρόνια προκειμένου να συνεργαστούν με τον Τραμπ.

Τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά, και ο πατήρ Μάκρι έχασε πολλά χρήματα. Του έμεινε πάντως να διηγείται την ιστορία με το παιχνίδι γκολφ.

Ο Τραμπ, γνωστός για την αγάπη του στο γκολφ, κάλεσε τον πατέρα Μάκρι να παίξουν μια παρτίδα. Εκείνος αρνήθηκε ευγενικά, λέγοντας ότι δεν είναι καλός. Του πρότεινε όμως να παίξει με τον νεαρό τότε γιο του.

Ο Μαουρίσιο στάθηκε τυχερός σε εκείνη την παρτίδα και κέρδισε τον Τραμπ. Ο τελευταίος εκνευρίστηκε τόσο, που έσπασε τα ξύλινα μπαστούνια του γκολφ.

Τα χρόνια και τα νεύρα πέρασαν και οι δύο άνδρες επικοινώνησαν τηλεφωνικά μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ. Θυμήθηκαν τα παλιά και δήλωσαν πρόθυμοι να αναπτύξουν καλές σχέσεις.

Αυτό που ο ίδιος ο Μάκρι αποκάλυψε είναι ότι στην επικοινωνία τους, ρώτησε τον Τραμπ για την κόρη του Ιβάνκα.

«Εδώ δίπλα την έχω» απάντησε ο νέος πρόεδρος και του την έδωσε στο ακουστικό.

«Την ξέρω από κοριτσάκι» είπε ο Αργεντινός πρόεδρος σε ιαπωνικό ΜΜΕ (με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Σίνζο Άμπε στο Μπουένος Αϊρες), όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Πάντως, στην Αργεντινή έγινε αρκετή συζήτηση για το θέμα, δεδομένου ότι η Ιβάνκα Τραμπ έχει πλέον πάρει τα ηνία της επιχειρηματικής αυτοκρατορίας, και έχει κάθε λόγο να προωθήσει τα συμφέροντα του προέδρου-πατέρα της.

Και εκείνος βοηθά όσο μπορεί, όπως φαίνεται.

Τα ΜΜΕ στη χώρα της Νοτίου Αμερικής κάνουν λόγο για deal του Τραμπ προκειμένου να κατασκευάσει ουρανοξύστη στο Μπουένος Άιρες. Επισήμως, διαψεύδεται.

Αλλά ένας ουρανοξύστης, από τη στιγμή που θα αρχίσει να κατασκευάζεται, δύσκολα κρύβεται. Ιδιαίτερα αν έχει την αισθητική Τραμπ.

Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024