Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tα... αθώα ψέματα των White Lies

Tα… αθώα ψέματα των White Lies

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού White Lies επιστρέφουν στη χώρα μας μετά την επιτυχημένη εμφάνισή τους στο Ejekt Festival 2014, όταν ξεσήκωσαν χιλιάδες θεατές κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Αυτές θα είναι πρώτες headline συναυλίες των White Lies στην Ελλάδα: Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα στο Gagarin 205 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο Principal.
Οι White Lies επισκέπτονται την Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας προώθησης του νέου δίσκου τους, Friends, ο οποίος κυκλοφόρησε στις 7 Οκτωβρίου.

Επιστρέφετε στην Ελλάδα για δυο συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τι θυμάστε από την τελευταία σας φορά στην Αθήνα για το Ejekt Festival το 2014;
«Την Ακρόπολη! Την επισκεπτόμαστε κάθε φορά. Αλλά θυμόμαστε ένα ζεστό απόγευμα, με τους επισκέπτες να το απολαμβάνουν και τον ωκεανό να απλώνεται στο βάθος… αργοπίνοντας τις μπίρες μας με τους Editors».

Ποια η γνώμη σας για το ελληνικό κοινό και κατά πόσο διαφέρει με το εκείνο του εξωτερικού;
«Το κοινό που έχει βρεθεί στις συναυλίες μας στην Ελλάδα είναι υπέροχο. Μια χώρα με τόσο απίστευτα πλούσια ιστορία, μόνο καταπληκτικούς ανθρώπους μπορεί να έχει! Είναι στο αίμα σας».

Βρίσκεστε σε περιοδεία για τον καινούριο δίσκο σας με τίτλο Friends. Δώστε μας μια γεύση από τη νέα σας δουλειά.
«Έχει έναν τρυφερό και συνάμα γεμάτο ενέργεια ήχο. Είναι δύσκολο να περιγράψουμε το δίσκο που κάναμε εμείς οι ίδιοι. Είναι σαν να μας ζητείται να περιγράψουμε το ίδιο μας το παιδί… Ας δούμε ο κόσμος τι θα πει, μετά από λίγο καιρό. Ωστόσο, μπορούμε να ομολογήσουμε ότι έχει μερικά πραγματικά θαυμάσια τραγούδια, τα οποία θα απολαμβάνουμε να τα παίζουμε και μετά από 50 χρόνια! Είναι ένα άλμπουμ που σίγουρα θα μας κάνει να γυρίζουμε πίσω στο χρόνο, τότε που το κυκλοφορήσαμε, όταν ήμαστε 28 και τα πάντα γύρω μας άλλαζαν με ταχύτατους ρυθμούς, καθώς άνθρωποι έρχονταν και έφευγαν από τη ζωή μας».

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο για το νέο σας δίσκο;
«Είναι μια απλή λέξη με τόση μεγάλη σημασία όμως. Πιστεύουμε ότι είναι μια λέξη που μεταφράζεται εύκολα και συγχρόνως είναι μια από τις πρώτες λέξεις που μπορεί να μάθει κανείς στα αγγλικά. Κατ’ επέκτασιν, πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, γνωρίζουν τι σημαίνει και, επιπλέον, ποια έννοια έχει προσωπικά για τον καθένα, κατά κάποιο τρόπο».

Ποια η σημασία της φιλίας και της οικογένειας για εσάς; Συνηθίζουμε να κρατάμε τις φιλίες μας καθώς μεγαλώνουμε, θεωρείτε;

«Η φιλία για εμάς είναι τα πάντα. Η οικογένεια, επίσης, είναι τόσο σημαντική όσο και η φιλία. Πιστεύουμε ότι πάντοτε χρειάζεται να επανεξετάζουμε τις φιλίες και τις σχέσεις μας γενικότερα και να δυναμώνουμε τους δεσμούς με εκείνες που κρίνουμε ότι πρέπει».

Νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση για τη μουσική και τους εαυτούς σας σήμερα;
«Αυτό αλλάζει μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν μέρες που η αυτοπεποίθηση ξεχειλίζει και μέρες που νιώθουμε ολοκληρωτικά αποτυχημένοι ή ότι κοροϊδεύουμε το κοινό μας. Όμως γνωρίζουμε τι μας αρέσει και πραγματικά πιστεύουμε ότι η καρδιά και το μυαλό μας λένε πάντα την αλήθεια όταν ένα κομμάτι είναι καλό. Όποια δουλειά και αν είναι αυτή».

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα αθώα ψέματα (λογοπαίγνιο με το όνομα της μπάντας) που συνηθίζετε να λέτε;
«Σε πέντε λεπτά είμαστε εκεί!».

Πληροφορίες:
Εισιτήρια:
Για τη συναυλία της Αθήνας
Προπώληση: 29 ευρώ.
Ταμείο: 32 ευρώ
Για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης
Προπώληση: 28 ευρώ.
Ταμείο: 30 ευρώ
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, Public, SevenSpots, Reload Stores
Οpening Acts: Le Page (Αθήνα) / Brightside (Θεσσαλονίκη)

entertainment.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024