Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λυδία Σέρβου: Στις ζωντανές εμφανίσεις με εμπνέει το κοινό

Λυδία Σέρβου: Στις ζωντανές εμφανίσεις με εμπνέει το κοινό

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού Όση μου ‘λειψε αγκαλιά, η Λυδία Σέρβου θα βρεθεί στον καινούριο χώρο πολιτισμού στον Πειραιά, Ίχνος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου. Στη ζωντανή αυτή βραδιά, η ερμηνεύτρια, μουσικός και δασκάλα μουσικής, θα μας παρουσιάσει μερικά από τα καινούργια τραγούδια του επερχόμενο δίσκου της, κομμάτια […]

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού Όση μου ‘λειψε αγκαλιά, η Λυδία Σέρβου θα βρεθεί στον καινούριο χώρο πολιτισμού στον Πειραιά, Ίχνος, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου.

Στη ζωντανή αυτή βραδιά, η ερμηνεύτρια, μουσικός και δασκάλα μουσικής, θα μας παρουσιάσει μερικά από τα καινούργια τραγούδια του επερχόμενο δίσκου της, κομμάτια από την προηγούμενη δισκογραφική της δουλειά αλλά και τραγούδια με μια πινελιά των ρομαντικών 80’s (Κανελλίδου, Γαλάνη, Αρλέτα, Χατζηνάσιος)! Μαζί της στο πιάνο ο Χρίστος Θεοδώρου.

Λίγο πριν την εμφάνισή της στο Ίχνος, η Λυδία Σέρβου μιλά στο in.gr.

Στις 25/11 σας συναντάμε στον καινούριο χώρο πολιτισμού στον Πειραιά, Ίχνος. Μιλήστε μας για την εμφάνισή σας αυτή.
«Πράγματι, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου θα εμφανιστώ συντροφιά με τον ταλαντούχο πιανίστα και δημιουργό Χρίστο Θεοδώρου στο Ίχνος. Με αφορμή το νέο μου τραγούδι «Όση μου ‘λειψε αγκαλιά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo music group θα παρουσιάσουμε ένα ζεστό και ρομαντικό πρόγραμμα γεμάτο ποικιλία και εναλλαγές, νέα τραγούδια σε μουσική των Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Νεοκλή Νεοφυτίδη, καθώς και τραγούδια από τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο».

Πόσα μπορείτε να μας αποκαλύψετε για τον επερχόμενο, νέο δίσκο σας; Τι θα περιλαμβάνει και πότε κυκλοφορεί;
«Η νέα μου δουλειά θα κυκλοφορήσει με τον καινούργιο χρόνο και θα περιλαμβάνει νέα τραγούδια σε μουσική των Νεοκλή Νεοφυτίδη, Σταμάτη Χατζηευσταθίου και Γιώργου Δημητριάδη. Να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τίμησε επιτρέποντάς μου να ερμηνεύσω σε επανεκτέλεση το «Παιδί με το Ταμπούρλο» σε στίχους του Νίκου Γκάτσου».

Ποιο είναι το κριτήριο για την επιλογή των τραγουδιών σας σε ένα καινούριο άλμπουμ και σε ένα ζωντανό πρόγραμμα που παρουσιάζετε επί σκηνής;
«Είναι τελείως ξεχωριστές διαδικασίες. Όταν διαλέγω τραγούδια για μια δισκογραφική δουλειά θέλω να με εμπνεύσει ο στίχος πρώτα. Το κάθε τραγούδι είναι ένας μικρός ρόλος και έχω την ανάγκη να ταυτιστώ με την ιστορία του. Από την άλλη, στις ζωντανές εμφανίσεις με εμπνέει το κοινό. Διαλέγω τραγούδια γνωστά και αγαπημένα που να αγγίζουν τον κόσμο και να τα τραγουδάμε παρέα».

Ως μουσικός και ως δασκάλα μουσικής κεντρίζουν το ενδιαφέρον σας τα talent shows που παρουσιάζονται στην ελληνική τηλεόραση; Τι θα αλλάζατε σε αυτά αν είχατε τη δυνατότητα;
«Ήμουν vocal coach για την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους στο Χ Factor 3 και γνωρίζω καλά τη διαδικασία αυτών των talent shows. Κοιτάξτε, δεν είμαι αρνητική. Όλοι γνωρίζουμε την δύναμη της τηλεόρασης. Και τα μουσικά talent shows δίνουν τη δυνατότητα σε όσους συμμετέχουν να αποκτήσουν πολύ γρήγορα αναγνωρισημότητα. Το θέμα είναι βγαίνοντας από αυτά τα παιχνίδια να μπορέσουν τα ίδια τα παιδιά να διαχειριστούν την ξαφνική επιτυχία και την προβολή που τους δίνεται μέσα από την τηλεόραση και να την «εκμεταλλευτούν» υπέρ τους για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».

Ποια θεωρείτε τη σημαντικότερη στιγμή στη μέχρι σήμερα μουσική σας πορεία;
«Όλες τις συνεργασίες μου τις θεωρώ σπουδαίες και τις θυμάμαι με χαμόγελο και συγκίνηση. Σίγουρα όμως ξεχωριστή στιγμή στην πορεία μου υπήρξε η συμμετοχή μου τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο όπου μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη, την Χαριτίνη Πανοπούλου, τον Παναγιώτη Σδούκο και τους εξαιρετικούς σολίστες μουσικούς που μας συνόδευσαν, παρουσιάσαμε μια καταπληκτική παράσταση με τίτλο «Μικρασία φεύγαμε…και για σένα λέγαμε». Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι, σπουδαίοι καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες, αλλά και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού και μας ταξίδεψαν στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο. Τη σκηνική επιμέλεια είχε η Σοφία Σπυράτου, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Ζαχαρίας Καρούνης και για πρώτη φορά στα χρονικά την οργάνωση στο Ηρώδειο είχε η Ιερά Μητρόπολις Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Χαλκηδόνος και Ηρακλείου».

Ποιος ο κινητήριος μοχλός στη μουσική και στη ζωή σας;
«Η αγάπη μου για τη μουσική και το τραγούδι είναι η κινητήριος δύναμη για όλα!».

Εκτός από το νέο σας δίσκο, τι άλλο φέρνει ο χειμώνας για εσάς;
«Ο χειμώνας σίγουρα θα είναι δημιουργικός. Θα τελειώσουμε τον δίσκο, θα συνεχίσουμε τις ζωντανές μας εμφανίσεις με τον Νεοκλή και τους συνεργάτες μας και ετοιμάζουμε μια μεγάλη μουσική παράσταση για την καινούργια χρονιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας».

Πληροφορίες
Ίχνος, Κολοκοτρώνη 30, Πειραιάς
Ώρα έναρξης 22.00
Είσοδος ελεύθερη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2117900711

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024