Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παύση στην κοινοποίηση δεδομένων Ευρωπαίων από το WhatsApp στο Facebook

Παύση στην κοινοποίηση δεδομένων Ευρωπαίων από το WhatsApp στο Facebook

To WhatsApp παύει, τουλάχιστον προσωρινά, να μοιράζεται όσα γνωρίζει για τους Ευρωπαίους χρήστες της υπηρεσίας του με την οικογένεια των εταιρειών του Facebook, μετά τη σχετική σύσταση της Ομάδας Εργασίας 29, ενός ανεξάρτητου οργανισμού με θεσμοθετημένο συμβουλευτικό ρόλο για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

To WhatsApp παύει, τουλάχιστον προσωρινά, να μοιράζεται όσα γνωρίζει για τους Ευρωπαίους χρήστες της υπηρεσίας του με την οικογένεια των εταιρειών του Facebook, μετά τη σχετική σύσταση της Ομάδας Εργασίας 29.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός με θεσμοθετημένο συμβουλευτικό ρόλο για την προστασία του ιδιωτικού απορρήτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε στα τέλη Οκτωβρίου εκφράσει τις αντιρρήσεις του για τις αλλαγές που επέβαλλε στους χρήστες του το WhatsApp, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής του, Τζαν Κουμ, ότι δεν θα γνωστοποιεί στο Facebook ό,τι ξέρει.

Μ.Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν στην επιβολή των νέων αυτών όρων της 26ης Αυγούστου και έστειλαν τελεσίγραφο στην WhatsApp Inc. H Ομάδα Εργασίας για το απόρρητο στην Ε.Ε. αμφισβητεί, μεταξύ άλλων, την εγκυρότητα της συναίνεσης που έδωσαν οι υπάρχοντες χρήστες, αφού θεώρησαν ότι διαφορετικά -εάν δεν αποδέχονταν την κοινοποίηση προσωπικών τους δεδομένων στην Facebook- θα αποκόπτονταν από την υπηρεσία.

tech.in.gr

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024