Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Apple πειραματίζεται με τα «Έξυπνα Γυαλιά», γυαλιά Augmented Reality

H Apple πειραματίζεται με τα «Έξυπνα Γυαλιά», γυαλιά Augmented Reality

Η Apple προμηθεύτηκε οθόνες που προορίζονται για προβολή πολύ κοντά στα μάτια, μετέδωσε το Bloomberg. Αν και η παραγγελία της ήταν μικρή, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι αποδεικνύει ότι ο κατασκευαστής των iPhone τουλάχιστον πειραματίζεται με την κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Η Apple προμηθεύτηκε πρόσφατα οθόνες που προορίζονται για προβολή πολύ κοντά στα μάτια, μετέδωσε το Bloomberg. Αν και η παραγγελία της ήταν μικρή, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι αποδεικνύει ότι ο κατασκευαστής των iPhone τουλάχιστον πειραματίζεται με την κατασκευή γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας.

Ο Τιμ Κουκ έχει μιλήσει για την augmented reality και μάλιστα δε δίστασε να προβλέψει ότι όταν ξεπεραστούν οι τεχνολογικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αυτή η προβολή της πραγματικότητας συνοδεία χρήσιμων πληροφοριών μπροστά στα μάτια μας θα καταστεί εκ των ων ουκ άνευ, όπως συμβαίνει σήμερα με το smartphone μας.

Οι τεχνολογικές προκλήσεις στις οποίες αναφερόταν ο CEO της Apple αφορούν στην ισχύ και στον όγκο των εξαρτημάτων για γυαλιά AR, δηλαδή των τσιπ, των μπαταριών και άλλων μερών που δεν είναι ακόμα αρκετά μικρά ή ισχυρά ώστε να ανταπεξέλθουν στην πρόκληση του εμπλουτισμού της προβαλλόμενης πραγματικής εικόνας.

Η Microsoft έχει επιδείξει τις ικανότητές της στον τομέα του augmented reality με τα Γυαλιά HoloLens, τα οποία ωστόσο κοστίζουν ακριβά, τόσο τα ίδια όσο και ο εξοπλισμός που τα υπηρετεί.

  • Ξέρατε ότι… Στο συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, στην build 2015, η εταιρεία είχε διαθέσιμη μια βελτιωμένη έκδοση της συσκευής που φοριέται στο κεφάλι και προβάλλει στον πραγματικό κόσμο ολογράμματα -είτε πρόκειται για ολογράμματα ανθρώπων που μοιράζονται την ίδια εικόνα, για τρισδιάστατα αρχιτεκτονικά σχέδια κτιρίων που «ζωντανεύουν» ή απλά «παράθυρα» εφαρμογών για Windows 10, όπως το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο ή το Skype να ακολουθούν τον χρήστη. H Microsoft είχε κάνει το ντεμπούτο μιας πρώιμης έκδοσης των HoloLens τον Ιανουάριο του 2015. Τα Γυαλιά που δεν κρύβουν ό,τι περιβάλλει τον χρήστη που τα φοράει, αλλά προβάλλουν στον περίγυρό του χρήσιμες κατ’επιλογή πληροφορίες, ήταν τότε γυμνά και καλωδιωμένα σε έναν υπολογιστή. Από τον Μάιο του ίδιου χρόνου, λειτουργούν αυτόνομα, αφού, εκτός από πλήθος αισθητήρων, έχουν και την δική τους πηγή ενέργειας -μπαταρία.

Η Microsoft έχει διανείμει ήδη τα HoloLens στους προγραμματιστές για την ανάπτυξη λογισμικού -κόστους 3.000 δολαρίων.

Σε ότι αφορά στην Apple και το AR, ο Τιμ Κουκ το καλοκαίρι είχε μιλήσει με ενθουσιασμό για την πρόκληση της AR, την οποία αναλαμβάνει κατά προτεραιότητα η Apple:

«Με τι παίζουν Pokemon GO στους δρόμους;»

Ο Κουκ αναφέρθηκε τον Ιούλιο στην επένδυση της Apple στην τεχνητή και στην επαυξημένη πραγματικότητα λέγοντας ότι επενδύει σε αυτήν κατά προτεραιότητα.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τη Microsoft, την Google ή το Amazon, ο CEO της εταιρείας εξήγησε ότι αξιοποιεί τις τεχνολογίες αυτές ήδη για να προτείνει στους χρήστες το πλέον κατάλληλο περιεχόμενο και να διακρίνει το μοτίβο στη χρήση των συσκευών τους ώστε να βελτιώσει την αυτονομία. Αλλά, η Apple δεν έχει τίποτα χειροπιαστό να δείξει, σχολιάζουν αναλυτές, αν και αναγνωρίζεται ότι πρωτοστάτησε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με τη Siri.

O Κουκ επεσήμανε ότι η Apple έχει κατορθώσει να ισορροπήσει την ανάγκη για επεξεργασία για τις ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης και την απαίτηση για διατήρηση της ιδιωτικότητας του χρήστη. Θα διαπρέψουμε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επειδή εστιάζουμε στην εμπειρία του χρήστη, υποστήριξε και τόνισε πόσο σημαντικό αποδεικνύεται το iPhone: «Έτσι εξηγείται γιατί βλέπετε τόσα πολλά iPhone να κυνηγούν Pokemons εκεί έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024