Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μελάνια Τραμπ: Ποια είναι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Μελάνια Τραμπ: Ποια είναι η πρώτη κυρία των ΗΠΑ

Από την πρώτη της εμφάνιση πυροδότησε συζητήσεις ωθώντας πολλούς να ερευνήσουν το παρελθόν της. Η γυμνή φωτογράφιση, αλλά και η καταγωγή της δεν άφησαν ασυγκίνητα μέσα ενημέρωσης που αρκετούς μήνες πριν από την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών έσπευσαν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο της ανάδειξης της Μελάνια Τραμπ σε πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Από την πρώτη της εμφάνιση πυροδότησε συζητήσεις ωθώντας πολλούς να ερευνήσουν το παρελθόν της. Η γυμνή φωτογράφιση, αλλά και η καταγωγή της δεν άφησαν ασυγκίνητα τα μέσα ενημέρωσης, που αρκετούς μήνες πριν από την διεξαγωγή των αμερικανικών εκλογών, έσπευσαν να μιλήσουν για το ενδεχόμενο της ανάδειξης της Μελάνια Τραμπ σε πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Πριν από μερικούς μήνες, εβδομάδες και ημέρες, οι συζητήσεις αυτές αποτελούσαν σενάριο. Για ορισμένους πιθανό και για άλλους μακρινό. Αφότου όμως οι κάλπες «μίλησαν», οι υποθέσεις σβήστηκαν και οι αριθμοί έθεσαν νέα δεδομένα. Η Μελάνια Τραμπ είναι η πρώτη σύζυγος προέδρου των ΗΠΑ από τη Σλοβενία, όπου έχει φωτογραφηθεί γυμνή με χειροπέδες.

Στο ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σχηματίστηκαν δύο στρατόπεδα σχολίων για τη Μελάνια. Στο ένα ανήκαν όσοι υποτιμούσαν την παρουσία της και στο άλλο εκείνοι που μιλούσαν για ένα χρήσιμο εργαλείο δίπλα σε έναν εκκεντρικό μεγιστάνα.

Μετά την ομιλία που παραχώρησε στο κεντρικό συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και η οποία θύμισε εκείνη της Μισέλ Ομπάμα το 2008, στο συνέδριο των Δημοκρατικών, η Μελάνια επέλεξε να κινηθεί με πιο χαμηλό προφίλ και πιο διακριτική στάση.

Προτού όμως γνωρίσει το φως της δημοσιότητας, ανήκε στην κατηγορία εκείνων που ζούσαν μακριά από πολυτελείς συνήθειες. Η Μελάνια Κνάους, όπως αρχικά ήταν το επίθετό της, γεννήθηκε το 1970 στη Σλοβενία. Γνώρισε τον χώρο του μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών, και το 1996 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε η ιστορία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από 12, περίπου, χρόνια παντρεύτηκαν ανοίγοντας πολλά «παράθυρα» συζητήσεων. Το μοντέλο από τη Σλοβενία, που μεγάλωσε μέσα στη λιτότητα, έγινε σύζυγος του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, έγραφαν αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Πεδίο αμφιβολιών και αντιπαραθέσεων είχε ανοίξει το θέμα της μόρφωσής της. Παρόλο που η ίδια υποστήριζε πως έχει λάβει πτυχίο σχεδίου και αρχιτεκτονικής από το πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα, οι σλοβένοι δημοσιογράφοι, Μπόιαν Ποζάρ και Ιγκόρ Ομέρζα, είχαν γράψει στη βιογραφία τους πως η Μελάνια εγκατέλειψε μετά το πρώτο έτος τη σχολή.

Για ένα ήσυχο και χωρίς εξάρσεις θυμού κορίτσι είχαν μιλήσει παλαιοί συμμαθητές και γνωστοί της Μελάνια από την Σλοβενία, παρουσιάζοντας μια διαφορετική εικόνα από εκείνη που πολλοί είχαν πλάσει στο νου τους για την πρώτη, πλέον, κυρία των ΗΠΑ.

«Δεν ακούσαμε ποτέ την Μελάνια να λέει ότι επιθυμεί να ασχοληθεί με το μόντελινγκ. Ήθελε να γίνει σχεδιάστρια μόδας. Πάντα ένιωθα όμως ότι τα όνειρά της δεν χωρούσαν στην Λιουμπλιάνα», είχε αναφέρει στο CNN πρώην συμμαθήτριά της μαρτυρώντας με έναν έμμεσο τρόπο πως γνώριζε ότι η ζωή της Μελάνια δεν θα «χανόταν» ανάμεσα σε ήσυχα μονοπάτια.

«Ήταν λίγο ντροπαλή, μάθαινε όμως γρήγορα», είχε ομολογήσει ο φωτογράφος Στέιν Τζέρκο ανακαλώντας τα πρώτα της βήματα.

Την περίοδο που είχε προκληθεί σάλος από τις συνεχιζόμενες καταγγελίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση, η Μελάνια επιχειρώντας να τονώσει την εικόνα του συζύγου της, μίλησε για έναν «ευγενικό κύριο», για έναν «άνδρα που είναι μεν ωμός ως προς τον τρόπο που εκφράζεται, καθώς διατηρεί συνήθειες μικρού αγοριού, στηρίζει ωστόσο τις γυναίκες και τις ενθαρρύνει να επιτυγχάνουν τα όνειρά τους».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και στο θέμα του μεταναστευτικού. Υποστηρίζοντας την σκληρή ρητορική του Τραμπ, όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «εγκληματίες» που απέδωσε ο σύζυγός της σε όσους περνούν τα σύνορα των ΗΠΑ, ατάραχη απάντησε πως ο «Ντόναλντ μιλούσε για τους παράνομους μετανάστες».

«Δίνω στον Ντόναλντ συμβουλές, πολλές φορές μάλιστα. Δεν συμφωνώ με όλα όσα κάνει και πάντα εκφράζω την γνώμη μου ανεξάρτητα από το τι πιστεύει. Αυτό είναι και το υγιές σε μια σχέση», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει αποκτήσει έναν γιο. Ο εννιάχρονος Μπάρον Τραμπ έχει εκδηλώσει την προτίμησή του στα κοστούμια, ενώ παίζει γκολφ με τον πατέρα του. «Τον αποκαλώ Ντόναλντ τζούνιορ. Έδιωχνε γκουβερνάντες, οικιακές βοηθούς», είχε δηλώσει η Μελάνια αποκαλύπτοντας την ανησυχητική ομοιότητα τού Μπάρον με τον πατέρα του.

Παρόλο που το ζευγάρι Τραμπ πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σλοβένοι δημοσιογράφοι αδυνατούν να θυμηθούν τη Μελάνια να δίνει συνέντευξη στα δικά τους μέσα.

Δεν αγνοούνται μόνο οι δηλώσεις της Μελάνια, αλλά και η παρουσία από την πατρίδα της, όπως αποκαλύπτουν οικογενειακοί της φίλοι που λένε ότι μετά τη γέννηση του γιου της οι γονείς της περνούν πολύ χρόνο στη Νέα Υόρκη.

Ο δήμαρχος Σκρέκο Όκβρικ της πόλης Σεβνίκα, εκεί όπου μεγάλωσε η Μελάνια, είχε δηλώσει πριν από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών πως εάν νικούσε ο Τραμπ και μαζί του αναδεικνυόταν η Μελάνια νικήτρια του αγώνα, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους που ξεκινούν την πορεία τους από πολύ μικρές πόλεις και επιθυμούν να γίνουν αισθητοί στην παγκόσμια σκηνή.

Ένα νέο μήνυμα έχει αποσταλεί. Το περιεχόμενο, ωστόσο, παραμένει άγνωστο, καθώς δεν έχει γραφτεί ούτε καν η αρχή.

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024