Ο στρατός του Καναδά πραγματοποιεί έρευνα για να ανακαλύψει την πηγή ενός μυστηριώδους θορύβου που μοιάζει να έρχεται από τον βυθό μίας απομονωμένης περιοχής στην Αρκτική.

Σύμφωνα με το ΒΒC, κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι ο παράξενος θόρυβος (ένας μεταλλικός ήχος) έχει τρομάξει τα θαλάσσια ζώα, τα οποία έσπευσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Καναδικό στρατιωτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε έρευνες με πολλαπλούς αισθητήρες στην περιοχή, σημειώνουν αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι ο στρατός δεν κατάφερε μέχρι στιγμή να εξηγήσει την αιτία «των ακουστικών ανωμαλιών»

«Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν εντόπισε επαφές στην επιφάνεια ή κάτω από την επιφάνεια» σημείωσε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στο BBC.

«Το μόνο που παρατήρησε το πλήρωμα ήταν δύο κοπάδια φαλαινών και έξι θαλάσσιους ελέφαντες» στην περιοχή, προσθέτει η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Οττάβα είπε ότι δεν είναι γνωστή η αιτία του θορύβου.

Ο θόρυβος παρατηρείται στο κανάλι Νουναβούτ, κοντά στην Γροιλανδία.

Ανάμεσα στις εξηγήσεις που δίνονται στον καναδικό Τύπο είναι οι εξής:

  • Πρόκειται για έρευνα με σόναρ από εταιρεία εξόρυξης.
  • Πρόκειται για ήχο που αναμεταδίδεται από οργάνωση προστασίας της φύσης, προκειμένου να τρομάξει την άγρια ζωή από την περιοχή που χρησιμοποιείται για κυνήγι.
  • Ο θόρυβος προκαλείται από στρατιωτικά υποβρύχια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο