Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
BBC: Δημόσια τηλεόραση, ανεξάρτητη και με βρετανικό φλέγμα

BBC: Δημόσια τηλεόραση, ανεξάρτητη και με βρετανικό φλέγμα

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο βουλευτής των Συντηρητικών Άντριου Ρόσιντελ καλούσε το BBC να πάψει να έχει κόμπλεξ και να τελειώνει το πρόγραμμά του με τον εθνικό ύμνο God Save The Queen, προς τιμήν του Brexit. Σε μια από τις εκπομπές του BBC2, αποφάσισαν να του κάνουν τη χάρη. Με φλέγμα όμως, λίαν βρετανικό.

Εδώ και αρκετές ημέρες, ο βουλευτής των Συντηρητικών Άντριου Ρόσιντελ καλούσε το BBC να πάψει να έχει κόμπλεξ και να τελειώνει το πρόγραμμά του με τον εθνικό ύμνο God Save The Queen, προς τιμήν του Brexit.

Σε μια από τις εκπομπές του BBC2, αποφάσισαν να του κάνουν τη χάρη. Η παρουσιάστρια του Newsnight αναφέρθηκε στο αίτημα του βουλευτή, και αφού εξήγησε ότι «εδώ δεν είμαστε BBC1», έβαλε να παίζει κάτι ελαφρώς διαφορετικό.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εκπομπή δεν ήταν καν η τελευταία της βραδιάς, αφού τελειώνει λίγο μετά τις 23:00 και το πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά.

Αυτό που έβαλαν να παίζει ήταν το θρυλικό τραγούδι των Sex Pistols. God Save The Queen. Είχε κυκλοφορήσει το 1977, όταν η χώρα γιόρταζε τα 25 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο, για αυτό και έπεσε θύμα λογοκρισίας από το ραδιόφωνο.

Οι στίχοι του προκαλούσαν αρκετή αμηχανία. Ιδού ένα απόσπασμα: «God save the Queen. The fascist regime, They made you a moron. A potential H-bomb. God save the Queen. She ain’t no human being. There is no future. And England’s dreaming.»

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024