Η Microsoft σταματά τη διάθεση αδειών για τα Windows 7 Professional καθώς και τα Windows 8.1 στους κατασκευαστές υπολογιστών (OEM, συνεργάτες κατασκευαστές PC και συναρμολογητές). Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Νοεμβρίου όσοι υπολογιστές πωλούνται με αυτές τις εκδόσεις των Windows αποτελούν απόθεμα του πωλητή.

Η Microsoft σταμάτησε να διαθέτει άδειες για τις εκδόσεις Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, και Windows 7 Ultimate σε κατασκευαστές OEM (δηλαδή, PC με προεγκαταστημένες αυτές τις εκδόσεις Windows).

Με τη διακοπή της διάθεσης των Windows 7 Professional και Windows 8.1, τα Windows 10 αποτελούν πλέον την μόνη επιλογή που απομένει στα PC με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Πάνω από 400 εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως χρησιμοποιούν πλέον τα Windows 10, αλλά πολύ περισσότεροι «τρέχουν» ακόμη τα δημοφιλέστατα Windows 7.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

Επτά ημέρες δεν είναι αρκετές για να διαγνωστεί, να τεκμηριωθεί, να διορθωθεί και να δοκιμαστεί η λύση ενός κενού ασφαλείας σε ένα λειτουργικό σύστημα, υποστηρίζει η Microsoft καταγγέλλοντας επί της ουσίας για ανευθυνότητα την Google η οποία δημοσίευσε λεπτομέρειες για ένα «κρίσιμο» κενό ασφαλείας, από το οποίο επιχειρούν να εισβάλλουν ήδη κάποιοι.

Τον πρώτο της υπολογιστή γραφείου παρουσίασε στις 26 Οκτωβρίου η Microsoft, ένα ιδιαίτερα συμπαγές desktop All In One, με ευμεγέθη όμως οθόνη διαγωνίου 71 εκατοστών που κατεβαίνει στο επίπεδο του γραφείου για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επίδοξων καλλιτεχνών που θα ζωγραφίσουν πάνω της με πένα.

tech.in.gr