Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Microsoft λανσάρει τις Teams και... το Slack της απαντά ειρωνικά

H Microsoft λανσάρει τις Teams και… το Slack της απαντά ειρωνικά

Η Microsoft παρουσίασε το Microsoft Teams για το Office 365, προσθέτοντας στα εργαλεία επικοινωνίας που προτείνει στις επιχειρήσεις ένα για την καλύτερη συνεργασία, οργάνωση ομάδων εργασίας. Η εταιρεία που ανέπτυξε το Slack για να δικτυώσει 3 εκατομμύρια εργαζόμενους, της απάντησε απευθύνοντας ανοικτή πρόκληση να καινοτομήσει με ολοσέλιδη καταχώριση στον αμερικανικό ημερήσιο Τύπο και φυσικά, στο Web.

Η Microsoft παρουσίασε το Microsoft Teams για το Office 365, προσθέτοντας στα εργαλεία επικοινωνίας που προτείνει στις επιχειρήσεις ένα ακόμα, για την καλύτερη επικοινωνία και οργάνωση ομάδων εργασίας σε επιχειρήσεις που ήδη καταβάλλουν πληρωμή για τις υπηρεσίες της Microsoft από το cloud, συμπεριλαμβανομένου του κρίσιμου e-mail.

Η εταιρεία που ανέπτυξε το Slack και αν και startup κατάφερε να δικτυώσει 3-4 εκατομμύρια εργαζόμενους, της απάντησε απευθύνοντας ανοικτή πρόκληση «να καινοτομήσει», με μια ολοσέλιδη καταχώριση στον αμερικανικό ημερήσιο Τύπο και φυσικά, στο Web.


Τι είναι το Microsoft Teams;

Το Business Insider γράφει πως η πλατφόρμα για το «επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο» της Microsoft αναπτύχθηκε με παρότρυνση του Μπιλ Γκέιτς του ιδίου, ο οποίος συνέστησε στον CEO Σάτια Ναντέλλα να μην ξοδέψει 8,5 δισ. δολάρια στην εξαγορά της πλέον επιτυχημένης υπηρεσίας στον τομέα της επικοινωνίας και συνεργασίας για το περιβάλλον επιχειρήσεων.

Αντ΄αυτού, λέγεται ότι τον έπεισε πως μπορεί να πατήσει επάνω στην επιτυχία του Office 365 στο cloud και να επιτρέψει στους admin των τμημάτων ΙΤ να δώσουν -γυρίζοντας απλά έναν διακόπτη στην κονσόλα τους-, ένα εργαλείο στους εργαζόμενους για να συστήνουν ομάδες ad hoc, να μοιράζονται σε… tab doc, xls και ppt, και ό,τι άλλο απαιτείται, αξιοποιώντας τις ήδη υπάρχουσες Επαφές, τα Ημερολόγια, το Office, το Planner, το PowerBI καθώς και πληροφορία από επεκτάσεις τρίτων για το Office 365. Οι επιχειρήσεις-συνδρομητές -μερικές δεκάδες εκατομμύρια ανά τον κόσμο- θα ήταν ήδη εκεί.

  • Το Microsoft Teams είναι άμεσα διαθέσιμο αν και σε έκδοση preview σε πελάτες με άδειες Business Essentials, Business Premium, και Enterprise E1, E3, E5 και ενεργοποιείται από το κέντρο διαχείρισης του Office 365 (Settings > Services & Add Ins > Microsoft Teams). Η υπηρεσία από το cloud θα είναι διαθέσιμη γενικότερα το πρώτο ημερολογιακό τρίμηνο του 2017.


Τι είναι το Slack;

«Ουάου. Σπουδαία νέα, συγχαρητήρια! Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα έχουμε κάποιο ανταγωνισμό», ήταν η αντίδραση του Slack.

Με ένα κείμενο γεμάτο ειρωνία, η νεότευκτη εταιρεία που θριάμβευσε στον τομέα της κοινωνικής δικτύωσης για επιχειρήσεις επιχειρεί να αποδομήσει όλα τα επιχειρήματα της Microsoft για το Teams.

Ουσιαστικά, κατηγορεί τον τεχνολογικό κολοσσό πως αντέγραψε ένα προς ένα τα χαρακτηριστικά της δικής της υπηρεσίας, παραπέμπει στο Slack App Directory για να αναδείξει τη σημασία της «ανοικτότητας», δηλαδή την δυνατότητα αύξησης της λειτουργικότητας μιας πλατφόρμας με εφαρμογές τρίτων, και μιλά πολύ για την αξία της ανθρώπινης, άμεσης τεχνικής υποστήριξης.

Επίλογος στην απάντηση της Slack, η αναγνώριση της συνεισφοράς της Microsoft (στο παρελθόν) και μια ευχή-πρόκληση για ανταγωνισμό στο μέλλον επί νέων, «γνήσιων δικών της ιδεών».

Βέβαια, δεν είναι μόνο η Microsoft και το Slack που οραματίζονται θέλουν να υπηρετήσουν τα επαγγελματικά κοινωνικά δίκτυα. Κατάλληλο θεωρεί εαυτόν, για παράδειγμα, και το Facebook με το δικό του Workplace με συνδρομή 3,2 ή ακόμα και ενός δολαρίου…

  • Ξέρατε ότι… Η Slack δεν είναι η μόνη που… τρώγεται με τη Microsoft αυτές τις μέρες. Η Google της έριξε επίσης το γάντι, φανερώνοντας ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί εντός 7 ημερών ώστε να κλείσει κενό ασφαλείας στα Windows με το οποίο παίζουν ήδη κάποιοι, όπως είπε δημοσίως!

tech.in.gr

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024