Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χωρίς πλήκτρο ESC τα νέα MacBook Pro;

Χωρίς πλήκτρο ESC τα νέα MacBook Pro;

Ώρες πριν η Apple παρουσιάσει τα νέα MacBook Pro, μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου για μια... λεπτομέρεια: οι νέοι και πλέον προηγμένοι φορητοί υπολογιστές της Apple δεν θα έχουν κουμπί... «διαφυγής», το γνωστό ESC.

Ώρες πριν η Apple παρουσιάσει τα νέα MacBook Pro στο Κουπερτίνο, μια φωτογραφία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου για μια… λεπτομέρεια: οι νέοι και πλέον προηγμένοι φορητοί υπολογιστές της Apple δεν θα έχουν κουμπί… «διαφυγής», το γνωστό ESC.

Σύμφωνα με το MacRumors, οι φωτογραφίες αυτές συμπεριλαμβάνονται στην νεότερη ενημέρωση του MacOS που αφορούσαν στο Apple Pay, το σύστημα πληρωμών της Apple. O νέος MacBook Pro αναμένεται να έχει αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος καθώς και μια μπάρα αφής στην οποία θα εμφανίζονται shortcut σχετικά με το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί ο χρήστης κάθε στιγμή.

Φήμες λένε ακόμα ότι οι νέοι MacBook Pro δεν θα υπάρχουν τα παραδοσιακά function keys Fx -σχετικές λειτουργίες θα εμφανίζονται στην παραλληλόγραμμη οθόνη αφής OLED αφής πάνω από το παραδοσιακό πληκτρολόγιο QWERTY. Λέγεται μάλιστα ότι πρόκειται για το Magic Toolbar, που εντοπίστηκε υπό μορφή πατέντας από τον «Trademark Ninja».

Άλλοι προσθέτουν πως, η Apple θα καθιερώσει το USB-C, αφαιρώντας -εξ ολοκλήρου ή, ίσως όχι- τις θύρες USB (Τype A). Η θύρα USB Type C παρέχει φόρτιση, ταχύτερη μεταφορά δεδομένων USB 3 και έξοδο βίντεο και κυρίως, έχει μέγεθος τρεις φορές μικρότερο από μια θύρα USB 3. Αυτό άλλωστε έχει αξιοποιηθεί ήδη στο πλέον συμπαγές και ελαφρύ φορητό υπολογιστή Mac, τον MacBook (13,1 χιλιοστά πάχος, βάρος 0,92 κιλά).

Επίσης, λέγεται ότι τα MacBook Air θα αποκτήσουν οθόνη Retina και ότι η υποδοχή Lightning θα προστεθεί σε αυτούς, ενώ οι περισσότεροι αποκλείουν ότι δεν θα υπάρχει η κλασική υποδοχή για τα ακουστικά, όπως συνέβη στο νεότερο iPhone.

tech.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024