Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κώστας Μακεδόνας: Το λαϊκό τραγούδι προσφέρει ανακούφιση στο δύσκολα

Κώστας Μακεδόνας: Το λαϊκό τραγούδι προσφέρει ανακούφιση στο δύσκολα

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Κώστας Μακεδόνας μιλά στο in.gr με αφορμή την έναρξη των χειμερινών του εμφανίσεων και αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Περαιά, «Κρεμλίνο» (τελευταίες εμφανίσεις 4-5/11). Έχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες επιτυχημένης πορείας στο ελληνικό τραγούδι, ο γνωστός ερμηνευτής συνεχίζει ακούραστα να κάνει αυτό που αγαπά, εισπράτοντας την αγάπη και το χειροκρότημα του κοινού.

Για δυο διήμερα ανεβαίνετε στη σκηνή του Κρεμλίνο, το νέο μουσικό στέκι του Πειραιά. Μιλήστε μας για αυτές τις εμφανίσεις σας.
«Θα παρακολουθήσουμε ένα λαϊκό πρόγραμμα βασισμένο στα τραγούδια της προσωπικής μου δισκογραφίας αλλά και στα μεγάλα τραγούδια των σημαντικότερων λαϊκών δημιουργών μας, Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Πάνου και πολλών άλλών. Τα τραγούδια αυτά θα τα παρουσιάσουμε με πλήρη ορχήστρα και με ανεβασμένη διάθεση! Στο πλάι μου θα έχω την Μαίρη Δούτση, μία νέα, ταλαντούχα τραγουδίστρια που πιστεύω πολύ!»

Σε τι διαφέρει η πόλη του Πειραιά από εκείνη της Αθήνας, πόσο διαφέρουν οι άνθρωποι τους και που νιώθετε περισσότερο άνετα ως πολίτης;
«Ο Πειραιάς εκτός από τη θάλασσα που του προσφέρει μία ηρεμία και ίσως και μια διάθεση για απόδραση έχει και μία πολύ μεγάλη μουσική ιστορία χάρη στους ανθρώπους που ήρθαν από όλες τις γωνιές της Ελλάδας και σε αυτή την περιοχή μετέτρεψαν τους καημούς τους σε τραγούδια. Σε πολλά μέρη νιώθω άνετα να ζω, πόσο μάλλον και σε μία περιοχή με τόσο μεγάλη μουσική ιστορία».

Ας παραμείνουμε λίγο στον Πειραιά, για να σας ρωτήσω ποια είναι η αγαπημένη βόλτα ή το αγαπημένο σας σημείο στην περιοχή.
«Καστέλλα, Μικρολίμανο και Πειραϊκή για βόλτες με την οικογένεια και Παλιατζίδικα για χαμένους θησαυρούς!».

Θυμάμαι μια πρόσφατη δήλωσή σας ότι επιθυμία σας είναι ο κόσμος να φεύγει με ένα πλατύ χαμόγελο από τις παραστάσεις σας.
Θεωρείτε υποχρέωσή σας -εκτός φυσικά από το να ψυχαγωγείτε το κοινό- να του προσφέρετε ένα είδος ανακούφισης σε δύσκολες εποχές; Είναι ένας επιπλέον ρόλος της Τέχνης αυτός, κατά τη γνώμη σας;
«Σε ορισμένες περιπτώσεις βεβαίως. Το λαϊκό τραγούδι ανέκαθεν είχε και αυτό το ρόλο και νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν νιώθω πως έχω επιτύχει και αυτόν το σκοπό».

Συμπληρώνετε περίπου 30 χρόνια μουσικής πορείας. Αλήθεια, το έχετε συνειδητοποιήσει; Συνηθίζετε να κάνετε απολογισμούς;
«Σιγά σιγά μπορεί να το συνειδητοποιήσω. Τα χρόνια περνούν γρήγορα χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μόνο τα παιδιά μάς κάνουν να καταλαβαίνουμε το χρόνο τον αληθινό, όπως λέει ο Σαββόπουλος. Δε συνηθίζω να κάνω απολογισμούς. Προς το παρόν είμαι ακόμα στο να θέτω στόχους για το μέλλον. Ίσως μία μεγάλη γιορτή για αυτά τα 30 χρόνια θα ήταν ένας ωραίος μελλοντικός στόχος».

Ένας καλλιτέχνης αναγνωρισμένος, ιδιαίτερα αγαπητός στο ευρύ κοινό, που μετρά σημαντικές συνεργασίες, διαχρονικά τραγούδια και επιτυχίες και 30 χρόνια μουσικής πορείας όπως εσείς, τι άλλο περιμένει και προσδοκά στο μέλλον;
«Νέες ευκαιρίες να τραγουδήσω καινούρια, όμορφα τραγούδια, να συνεργαστώ με ανθρώπους που αγαπώ αλλά και με ανθρώπους που δεν γνωρίζω αλλά εκτιμώ και θαυμάζω. Με λίγα λόγια να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω αφού δεν έχει πάψει στιγμή να μου δίνει μεγάλες χαρές».

Ο τελευταίος σας δίσκος «Δεν σου ανήκω» έχει σημειώσει μια επιτυχημένη πορεία. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν περιμένουμε σύντομα μια νέα δισκογραφική δουλειά, καθώς και που αλλού θα σας δούμε το χειμώνα.
«Και στις δύο περιπτώσεις είμαστε ακόμα στα σχέδια. Σύντομα θα σας ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες εμφανίσεις του χειμώνα και ελπίζω μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε στα χέρια μας και τα πρώτα δείγματα της επόμενης δισκογραφικής μας δουλειάς».

entertainment.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024