Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντριάνα Ουγάρτε: Η πανέμορφη Señora νέα «μούσα» του Αλμοδοβάρ;

Αντριάνα Ουγάρτε: Η πανέμορφη Señora νέα «μούσα» του Αλμοδοβάρ;

Στο ελληνικό κοινό είναι γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές «Η Μοδίστρα» και «La Señora» -η πρώτη προβλήθηκε στην ΕΡΤ 2 πριν από μερικούς μήνες, η δεύτερη προβάλλεται τώρα. Τώρα η πανέμορφη ισπανίδα ηθοποιός, Αντριάνα Ουγάρτε, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και εντάσσεται στη λίστα των ταινιών που έχουν λάμψει υπό τις οδηγίες του ισπανού σκηνοθέτη.

Στο ελληνικό κοινό είναι γνωστή μέσα από τις τηλεοπτικές σειρές «Η Μοδίστρα» και «La Señora» -η πρώτη προβλήθηκε στην ΕΡΤ 2 πριν από μερικούς μήνες, η δεύτερη προβάλλεται τώρα. Τώρα η πανέμορφη ισπανίδα ηθοποιός, Αντριάνα Ουγάρτε, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Julieta» του Πέδρο Αλμοδόβαρ και εντάσσεται στη λίστα των ταινιών που έχουν λάμψει υπό τις οδηγίες του ισπανού σκηνοθέτη.

Σύμβολο ομορφιάς και κομψότητας -διατηρεί μάλιστα μπλογκ σε γυναικείο περιοδικό της Ισπανίας- η Ουγάρτε μοιράζεται συχνά με τους θαυμαστές της συμβουλές ομορφιάς: «Διαβάζω, κοιμάμαι λιγάκι εάν μπορώ, περπατάω αργά, πίνω πολύ νερό και αναπνέω φυσιολογικά».

Η Ουγάρτε λατρεύει τη φύση. Αν μπορούσε θα περνούσε τον χρόνο της «στα βουνά, φορώντας ένα καλό ζευγάρι μπότες, τσαλαπατώντας λιμνούλες και απολαμβάνοντας μια ηλιαχτίδα. Τι περισσότερο να ζητήσει κανείς;»

Η ηθοποιός γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1985 στην Μαδρίτη. Το πλήρες όνομά της είναι Αντριάνα Σοφία Ουγάρτε Παρδάλ.

Αρχικά, οι γονείς της δεν ήθελαν να γίνει η Αντριάνα ηθοποιός. «Η μητέρα μου είναι δικηγόρος και ο πατέρας μου δικαστής, αλλά τους ενδιέφερε πάντα ο πολιτισμός και κυρίως το σινεμά» δηλώνει η ηθοποιός σε συνέντευξή της στο The Film Stage. «Από πολύ μικρή ηλικία μάς πήγαιναν εμένα και τον αδελφό μου σε σινεμά στην Ισπανία και το εξωτερικό. Στο τέλος επικράτησε η ανάγκη μου να γίνω ηθοποιός. Γνώριζα ότι αυτό ήθελα να κάνω από όταν ήμουν πέντε ετών. Ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι ντροπαλή. Νομίζω ότι όταν ήμουν πέντε ετών ανακάλυψα ότι αισθάνομαι πιο άνετα και πιο ελεύθερη όταν ερμηνεύω κάποιον άλλο».

Εμφανίστηκε στη σειρά «Mesa para cinco» (Τραπέζι για πέντε), αλλά έγινε γνωστή από την σειρά «La Señora», στην οποία ερμηνεύει τη νεαρή Βικτόρια που ερωτεύεται τον Άνχελ. Η Βικτόρια εμπλέκεται με τις επιχειρήσεις του πατέρα της και συνειδητοποιεί τις κοινωνικές ανισότητες που πλήττουν την Ισπανία του 1920.

Η σειρά εκτόξευσε την καριέρα Ουγάρτε, η οποία παράλληλα εμφανιζόταν και στο ιατρικό δράμα Hospital Central όπου ερμήνευε μια νεαρή γιατρό.

Ήταν, όμως, ο ρόλος της στη «Μοδίστρα» αυτός που την έκανε διάσημη σε ολόκληρη την Ισπανία. Στη σειρά η Ουγάρτε ερμηνεύει τη Σίρα Κουιρόγκα, μια φτωχής νεαρής μοδίστρας από τη Μαδρίτη που, στα χρόνια του Ισπανικού Εμφύλιου, αφήνει τον αρραβωνιαστικό της για να ακολουθήσει τον Ραμίρο στο Μαρόκο. Όταν ο Ραμίρο την εγκαταλείπει εκεί, χωρίς λεφτά κι έγκυο, η Σίρα καταφεύγει στην τέχνη της για να ζήσει: ράβει για τις Ευρωπαίες κυρίες. Eπιστρέφει στη Μαδρίτη την ώρα που ξεσπά ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και γίνεται πράκτορας των Βρετανικών Μυστικών Υπηρεσιών. Τις πληροφορίες τις συλλέγει χάρη στην τέχνη της και πάλι: στην Σίρα ράβονται οι σύζυγοι των Ναζί αξιωματικών.

Λιγότερες οι εμφανίσεις της στο σινεμά. To 2007 ήταν υποψήφια για βραβείο Goya Καλύτερης Νέας Ηθοποιού για την ταινία «Cabeza de perro». Το 2015 έπαιξε στην ταινία του Φερνάντο Γκονζάλες Μολίνα, «Palmeras en la nieve», αλλά είναι η εμφάνισή της στην νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ Julieta εκείνη που αναμένεται να την καθιερώσει στην συνείδηση του σινεφίλ κοινού.

Η Αντριάνα Ουγάρτε ερμηνεύει την Χουλιέτα σε νεαρή ηλικία (σε μεγαλύτερη ηλικία την ερμηνεύει η Έμμα Σουάρεθ).

Η νεαρή ηθοποιός πέρασε από αρκετές οντισιόν χωρίς να γνωρίζει ποιος σκηνοθέτης αναζητά τη… Χουλιέτα του. «Ήμουν πολύ νευρική όταν γνώρισα τον Πέδρο, αλλά τον ερωτεύτηκα σχεδόν από τη στιγμή που τον είδα» λέει για τον σκηνοθέτη.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ ανταποδίδει τη φιλοφρόνηση, δηλώνοντας: «Νομίζω ότι η Αντριάνα Ουγάρτε και η Έμμα Σουάρεθ είναι τώρα κομμάτι του δικού μου Ολύμπου, όπου στέκονται πλάι στις Πενέλοπε Κρουθ, Κάρμεν Μάουρα, Βικτόρια Αμπρίλ, Μαρίσα Παρέδες και Σεσίλια Ροθ, πλάι δηλαδή σε όλες μου τις μούσες».

* Η ταινία «Julieta» προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε διανομή Odeon. Η σειρά «La Señora» προβάλλεται στην ΕΡΤ2.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024