Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ρίτα Αντωνοπούλου: Το παιδί μου είναι οι ρίζες και το σύννεφό μου

Ρίτα Αντωνοπούλου: Το παιδί μου είναι οι ρίζες και το σύννεφό μου

...

Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ένας πλούσιος και δημιουργικός χειμώνας ξεκινά για τη Ρίτα Αντωνοπούλου. Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής της περιοδείας, η ερμηνεύτρια κάνει στάση για άλλη μια φορά στην ανανεωμένη Σφίγγα, την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα, παίρνει τη σκυτάλη από τον Χρήστο Θηβαίο, στην επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση Εννέα και Πέντε, στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Οδυσσέα Ιωάννου. Τέλος, η έλευση του νέου έτους θα τη βρει σε ακόμα μια παράσταση με τίτλο, Η Μήδεια του έρωτα.

«Δεν νιώθω ότι πρέπει να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Απλά θέλω να νιώθω ευτυχής εγώ μέσα μου με ό,τι κάνω και να είμαι υπερήφανη για την όποια δουλειά παρουσιάζω».

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα σας συναντήσουμε στη Σφίγγα, στο κέντρο της Αθήνας, για μια μοναδική εμφάνιση. Τι θα περιλαμβάνει η βραδιά αυτή;
«Είναι μια ξεχωριστή παράσταση αφού πάνω στη σκηνή θα είμαστε μόνο δύο. Εγώ κι ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης στην κιθάρα.
Αυτό ακούγεται απλό ή και απλοϊκό ίσως, αλλά όποιος έχει παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα καταλαβαίνει πολύ καλά πόσο ιδιαίτερο και όμορφο ταυτόχρονα, είναι. Οι ικανότητες του Μανόλη ως σολίστ είναι σπουδαίες και τολμώ να πω ότι πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους που έχουμε αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να πω πολλά που ίσως δεν τα λέω σε άλλα προγράμματα που κάνω. Το σίγουρο είναι ότι επειδή οι δυο μας επί σκηνής έχουμε διανύσει πια πολλά χιλιόμετρα, έχουμε την ευελιξία κάθε φορά να ακολουθούμε το πρόγραμμα που επιθυμούμε ανάλογα και με τις επιθυμίες του κόσμου… δεν θα φύγει κανείς ανικανοποίητος, υπογράφω για το ακριβώς αντίθετο. Είναι ένα πρόγραμμα που απλά τα εμπεριέχει όλα».

Κάθε φορά που σας βλέπουμε ζωντανά, νιώθουμε ότι βγάζετε μια σιγουριά πάνω στη σκηνή. Νιώθετε όντως έτσι;
«Μετά από τρία χρόνια ψυχανάλυσης νομίζω αρχίζω να είμαι σε καλό δρόμο! Όχι δε θα έλεγα ότι με χαρακτηρίζει αυτή η σιγουριά κάτω από τη σκηνή. Για χρόνια ήμουν σαν δυο… ε, τώρα προσπαθώ να είμαστε μία! Πάνω στη σκηνή είναι σαν να ξυπνάει κάτι αλλιώτικο μέσα μου. Το αναγνωρίζω και το αγαπάω, απλά ακόμη δεν το κάνω πολύ παρέα στην καθημερινότητά μου».

Χαρακτηριστικό επίσης είναι το γεγονός ότι κάθε φορά μπαίνετε ολοκληρωτικά στο κάθε τραγούδι που ερμηνεύετε, αγγίζοντας το κοινό με την εκφραστικότητά σας…
«Αλλιώς τί νόημα έχει; Δε γίνεται να λες όλα τα τραγούδια με το ίδιο συναίσθημα. Είναι σαν να λες ψέματα. Κι εμένα δε μου αρέσουν τα ψέματα. Σέβομαι τον κόσμο που έρχεται κάθε φορά να μοιραστούμε ό,τι έχουμε να μοιραστούμε και αγαπώ αυτό που κάνω με όλη μου την ψυχή».

Τι σας κινητοποιεί ως καλλιτέχνιδα;
«Η ανάγκη μου να εκφραστώ πρωτίστως και μετά η τεράστια χαρά κι ευγνωμοσύνη που νιώθω όταν αυτό που βγάζω προς τα έξω σαν τραγουδίστρια, το αγκαλιάζει ο κόσμος κι είναι δίπλα μου με τρόπο συγκινητικό. Όταν στο τέλος της βραδιάς μπορεί να έρθει κάποιος ή κάποια να με αγκαλιάσει και να κλάψει (ίσως με πάρουν κι εμένα τα ζουμιά κάποιες φορές) και να πει ευχαριστώ… ξέρεις τι είναι αυτό για μένα; Δε μπορώ να το περιγράψω. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη για όλους αυτούς τους ανθρώπους που με νιώθουν τόσο βαθιά ώστε να συγκινούνται. Είναι υπέροχο και μόνο αυτό αξίζει κάθε κόπο».

Νιώθετε μεγαλύτερη ευθύνη και βάρος να αποδείξετε πράγματα στο κοινό και τους ακροατές, μετά από τις σημαντικές συνεργασίες που έχετε κάνει, ξεχωρίζοντας μάλιστα, την πολύχρονη συνεργασία σας με τον Θάνο Μικρούτσικο;
«Σαφώς. Δεν νιώθω ότι μπορώ να κάνω σκόντο. Δεν θέλω κιόλας. Πάντα ένιωθα ότι η κάθε μου επιλογή ήταν μονόδρομος. Δεν ήθελα κάτι διαφορετικό. Για να πω την αλήθεια δεν νιώθω ότι πρέπει να αποδείξω κάτι σε κάποιον. Απλά θέλω να νιώθω ευτυχής εγώ μέσα μου με ό,τι κάνω και να είμαι υπερήφανη για την όποια δουλειά παρουσιάζω. Ας πούμε για την παράσταση στη Σφίγγα δεν έχω καμία αγωνία. Ξέρω πολύ καλά πόσο δυνατό είναι αυτό που προτείνουμε και θέλω απλά να το μοιραστώ».

Ποια είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη για έναν καλλιτέχνη και πώς καταφέρνει η Ρίτα Αντωνοπούλου να πατάει γερά στη γη;
«Όποιος τσι μεγαλότητες ζητά ετουνού του κόσμου και δε γνωρίζει πως επά διαβάτης είν’ του δρόμου, αυτό τα λέει όλα.
Εγώ έχω ένα παιδί που είναι οι ρίζες μου αλλά και το σύννεφό μου ταυτόχρονα κι αυτό είναι ευλογία».

Τι σας θυμώνει στο χώρο της μουσικής όπου δραστηριοποιείστε;
«Επειδή έχει πάει κι αργά λέω να μην ξημερωθούμε…είναι λάθος αυτή η ερώτηση σε μένα για το τέλος! Θα χρειαστώ σελίδες… Ας μην το αναλύσουμε σε αυτήν τη φάση το θέμα αυτό, πραγματικά. Είναι όπως είσαι σε μια σχέση και κάνετε ένα γερό καυγά και νιώθεις ότι αν ανοίξεις εκείνην τη στιγμή το στόμα σου θα πεις πράγματα που μπορεί να μη θες να τα πεις… κάπως έτσι».

Η κοινωνία τα τελευταία χρόνια κρατά μια στάση αναμονής. Ελπίζει και αναμένει να αλλάξει κάτι. Σας βρίσκει σύμφωνη η στάση αυτή, υπάρχει ελπίδα να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και πώς κατά τη γνώμη σας μπορεί να συντελεστεί η αλλαγή αυτή;
«Αχ, αυτό το η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία, που όλοι έχουμε ξεστομίσει κατά καιρούς, το σκέφτομαι καμιά φορά και όπου να ‘ναι περιμένω τα μαντάτα:
-ρε συ τα ‘μαθες; Η ελπίδα πέθανε!
-Τι κρίμα… τουλάχιστον ήταν σε μεγάλη ηλικία!

Η αλλαγή δεν είναι κάτι που θα μας το χαρίσει κάποιος, ειδικά αν μιλήσουμε για το πολιτικό σκηνικό. Η αλλαγή έχει νόημα και ουσία από μέσα προς τα έξω. Έχουμε μάθει να περιμένουμε, αλλά όπως λέει κι ο Οδυσσέας ο Ιωάννου στην παράσταση του 9 και 5: τώρα πρέπει να γίνουμε εμείς αυτό που περιμένουμε».

Η χειμερινή σεζόν τι φέρνει για εσάς;
«Φέρνει πολλά και σπουδαία. Αρχικά ξεκινώ την περιοδεία με την παράσταση που ανέφερα παραπάνω, το τρένο των 9 και 5, στο πλευρό του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Οδυσσέα Ιωάννου που έχει κάνει τα κείμενα. Είναι μια παράσταση που έχει ήδη κάνει τεράστια επιτυχία εδώ και δυο χρόνια στην Αθήνα, όπου έπαιζε και ο Χρήστος Θηβαίος ο οποίος μου δίνει τη σκυτάλη και τώρα παίρνουμε βαλίτσες και πάμε εκτός Αθηνών. Νιώθω πολύ περήφανη κι αναμένω με μεγάλη αγωνία και χαρά τις παραστάσεις μας.
Ταυτόχρονα, σε όποια κενά, θα συνεχίσω και τις προσωπικές μου εμφανίσεις ανά την Ελλάδα μέχρι το Φλεβάρη ο οποίος θα με βρει στο Gazarte στην παράσταση Η Μήδεια του έρωτα, σε πρωτότυπη ιδέα της Κωνσταντίνας Βαρσάμη και σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Έχω ήδη ξεκινήσει πρόβες και ελπίζω να φανώ αντάξια του εκλεκτού διεθνούς ρεπερτορίου με κύρια βάση φυσικά τον ελληνικό στίχο αλλά και των σπουδαίων κειμένων. Ένα ένα λοιπόν. Προς το παρόν συγκεντρώνομαι στην 28η Οκτωβρίου και στη σκηνή της ανανεωμένης Σφίγγας! ελάτε και θα με θυμηθείτε».

Πληροφορίες
Σφίγγα, Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπίρα ή κρασί

entertainment.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024