Η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia διοργανώνουν το διαγωνισμό ανοικτής καινοτομίας HackInnow την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο επιχειρηματικό κέντρο της πρωτεύουσας, δίπλα στον Κόμβο Κηφισίας-Αττικής Οδού, στο α2-innohub στο Μαρούσι Αττικής.

Στόχος τους, η δημιουργία νέων τεχνολογιών, εφαρμογών, πλατφορμών και διαδικασιών που θα επιτρέψουν να αναβαθμιστούν τα εργαλεία και οι μέθοδοι που εφαρμόζονται σήμερα στην ιδιωτική ασφάλιση και να προσφερθούν βελτιωμένες υπηρεσίες και εμπειρίες στους πολίτες.

Στο HackInnow μπορούν να λάβουν μέρος άτομα από 18 ετών και άνω, με οποιοδήποτε επίπεδο εκπαίδευσης και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο χωρίς κανένα περιορισμό. Απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές, νέους επιστήμονες, επαγγελματίες από τον ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, προγραμματιστές, μηχανικούς, γιατρούς, αναλυτές, σχεδιαστές, οικονομολόγους, στελέχη επικοινωνίας, marketing, entrepreneurs-to-be κ.ά., καθώς και σε λάτρεις των νέων τεχνολογιών και σε όσους ενθουσιάζονται με την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων, λύσεων, εφαρμογών, μεθόδων και νέων επιχειρηματικών μοντέλων.

H συμμετοχή στο HackInnow είναι δωρεάν.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα μία από τις προκλήσεις αιχμής που έχει θέσει το HackInnow, αυτή που τους ενθουσιάζει και με την καθοδήγηση διακεκριμένων μεντόρων να δημιουργήσουν τη δική τους επαναστατική ιδέα που θα φέρει τα «πάνω-κάτω» στο χώρο της Ασφάλισης.

Το HackInnow θα βραβεύσει τους διακριθέντες με τα εξής βραβεία:

  • Η πρώτη νικήτρια ομάδα του HackInnow θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Παρίσι.
  • Οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες του HackInnow θα λάβουν χρηματικά έπαθλα 3.000€, 2.000€ και 1.000€ αντίστοιχα.
  •  Οι δυο ομάδες που θα παρουσιάσουν τις πιο ώριμες ιδέες και άμεση διαθεσιμότητα για υλοποίηση τους θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα απολύτως στοχευμένο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επώασης και εκπαίδευσης στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Groupama Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού στην Αθήνα και την υποστήριξη του Corallia.

Όλα τα μέλη των νικητριών ομάδων του HackInnow θα λάβουν, επίσης, το ασφαλιστικό προϊόν Santé Πρωτοβάθμιας Φροντίδας από τη Groupama Ασφαλιστική.

Ο τελικός στόχος «Lead Insurance through Innovation» του HackInnow, δεν πραγματώνεται μόνο μέσα από το διαγωνιστικό του τμήμα το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016. Ξεκινά με ένα warmup event τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου για να συμβάλει στο χτίσιμο ισχυρότερων ομάδων και στη βαθειά κατανόηση των προκλήσεων του HackInnow, και συνεχίζει μετά το πέρας της διαγωνιστικής διαδικασίας με την υποστήριξη των διακριθέντων ομάδων παρέχοντας τους ένα στοχευμένο τρίμηνο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση των λύσεων που θα αναπτυχθούν.

  • Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow στη διαδικτυακή διεύθυνση www.HackInnow.gr.

Τονίζεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας βάσει της χρονικής υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής («first-come, first-served») για την κάλυψη των θέσεων του HackInnow.

tech.in.gr