Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκένωση πτήσης λόγω ανάφλεξης «νέου» Note7, πονοκέφαλος για τη Samsung

Εκκένωση πτήσης λόγω ανάφλεξης «νέου» Note7, πονοκέφαλος για τη Samsung

Πτήση της αμερικανικής Southwest Airlines από το Κεντάκι προς τη Βαλτιμόρη, ΗΠΑ εκκενώθηκε την Τετάρτη όταν το Samsung Galaxy Note7 επιβάτη άρχισε να βγάζει καπνούς. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του smartphone, επρόκειτο για το νέο Note7 που είχε παραλάβει μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, μετά την ανάκληση της πρώτης έκδοσης του premium τηλεφώνου στο οποίο αποδόθηκε κίνδυνος ανάφλεξης. Η Samsung εξετάζει τον ισχυρισμό.

Πτήση της αμερικανικής Southwest Airlines προς τη Βαλτιμόρη εκκενώθηκε όταν το Samsung Galaxy Note7 επιβάτη άρχισε να βγάζει καπνούς. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του smartphone, η Samsung του είχε στείλει το νέο Note7 μόλις δύο εβδομάδες νωρίτερα, αφού παρέδωσε την πρώτη έκδοσή του που είχε νωρίτερα ανακληθεί σε 10 αγορές λόγω κινδύνου ανάφλεξης.

Εβδομήντα πέντε άνθρωποι και πλήρωμα δεν έφτασαν έγκαιρα στον προορισμό τους στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού το τηλέφωνο του συνεπιβάτη τους Μπράιν Γκριν από την Ιντιάνα έπιασε φωτιά την ώρα που το απενεργοποιούσε, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα. Κανένας δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Η Samsung δηλώνει πως συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα όσων φέρεται να ισχυρίστηκε ο Γκριν αλλά και την αιτία του προβλήματος. «Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το περιστατικό αφορά στο νέο Note7, μέχρι να φτάσει στα χέρια η συσκευή που ενέχεται στο περιστατικό αυτό», αναφέρει η νοτιοκορεάτικη εταιρεία.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο αναγκάστηκε να ανακαλέσει το σύνολο των Note7 -2,5 εκατομμύρια συσκευές- λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη κυκλοφορία του σε 10 χώρες, υπό το φόβο ότι αφού δεν μπορούσαν να διαχωριστούν τα επικίνδυνα από τα ασφαλή Note 7 με μπαταρία που υπερθερμαίνεται λόγω κατασκευαστικού λάθους. Μετά την ανάκληση, αρκετές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να απαγορεύσουν τη χρήση του εν πτήσει.

Μετά τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, και στις ΗΠΑ, η αμερικανική ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε σύσταση προς τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες με την οποία συνιστά να απαγορεύεται στο επιβατικό κοινό να ενεργοποιεί, να φορτίζει, να συνδέει στην υποδοχή USB των αεροπλάνων ή να αποθηκεύει στις αποσκευές που παραδίδονται το Samsung Galaxy Note 7. Ωστόσο, ο Γκριν φέρεται να απενεργοποιεί το τηλέφωνο όταν έγινε ανάφλεξη, και αυτό δεν προβλεπόταν στη σύσταση…

Associated Press,Reuters,tech.in.gr

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024