Αφού άλλαξε την επωνυμία της για να σηματοδοτήσει το γεγονός ότι η δραστηριότητά της δεν περιορίζεται στις συζητήσεις με το Snapchat, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, ως Snap Inc. πλέον, πρόκειται να διαθέσει σύντομα στις αγορές ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου που φέρουν ενσωματωμένη «τη μικρότερη ασύρματη κάμερα στον κόσμο» που θα τραβάει κυκλικό βίντεο σύντομης διάρκειας υπό γωνία 115 μοιρών και θα στέλνει τις αναμνήσεις σας στο app μέσω Bluetooth ή WiFi.

Τα γυαλιά ονομάστηκαν Spectacles και αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του φθινοπώρου. Φέρουν κάμερα στα αριστερά και στα δεξιά και με το άγγιγμα ενός πλήκτρου (αριστερά) γίνεται λήψη 10 δευτερολέπτων και έως 30 δευτερολέπτων με διαδοχικά αγγίγματα. Τα Spec Snaps παραμένουν αποθηκευμένα στα Spectacles μέχρι να μεταφερθούν -με WiFi σε Android, και με Bluetooth σε iPhone- ως Memories στο app.Πάντως, σε αντίθεση με τα Γυαλιά της Google -ένα πρότζεκτ που έχει σταματήσει, τουλάχιστον για το ευρύ κοινό- τα Spectacles θα φανερώνουν ότι γίνεται λήψη -με την εκπομπή φωτός από το σκελετό των γυαλιών. Τα Spectacles θα φορτίζονται σε ειδική θήκη -όπως τα ασύρματα Airpods της Apple-, η οποία θα έχει αρκετή ενέργεια για Snaps μιας εβδομάδας, ενώ η αυτονομία των γυαλιών είναι μια ημέρα. Το κόστος των Spectacles δεν θα ξεπερνάει τα 130 δολάρια στις ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι η ιστορία των περίφημων γυαλιών της Google δεν καθιστά ελπιδοφόρο το μέλλον και αυτών των γυαλιών, εντούτοις το χαμηλό κόστος -τα γυαλιά της Google κόστιζαν 1.500 δολάρια και δεν ήταν διαθέσιμα για όλους-, η εξοικείωση με τις κάμερες δράσεις που φοριούνται, τα ιπτάμενα drones με λήψεις από ψηλά και η αγάπη για το βίντεο δείχνουν πως τα γυαλιά-κάμερες μπορεί τελικά να κερδίσουν μια θέση στη ζωή μας.

tech.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr