Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα διακρίνετε τα «ασφαλή» Samsung Galaxy Note7

Πώς θα διακρίνετε τα «ασφαλή» Samsung Galaxy Note7

H Samsung φαίνεται να επιμένει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση που ήδη της κοστίζει ακριβά και ανακοινώνει δύο πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν όσους παραμένουν ενθουσιασμένοι με το Note7 να αποφύγουν τα ατυχήματα, ξεχωρίζοντας το Νέο Note7.

H Samsung φαίνεται να επιμένει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση που ήδη της κοστίζει ακριβά και ανακοινώνει δύο πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν όσους παραμένουν ενθουσιασμένοι με το Note7 να αποφύγουν τα ατυχήματα, ξεχωρίζοντας το Νέο Note7 (αναφέρεται ως «New One»).

Το πρακτορείο Associated Press μεταδίδει ότι η εταιρεία θα αντιμετωπίσει πρώτα το πρόβλημα στην έδρα της. Στη Νότια Κορέα λοιπόν, όσοι επιμένουν να μην επιστρέφουν το Samsung Galaxy Note 7, αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να υπάρχει πρόβλημα στην μπαταρία τους, να υπερθερμανθεί και να εκραγεί με άγνωστες συνέπειες, θα λάβουν μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2016 μια κρίσιμη ενημέρωση. Με την ενημέρωση αυτή, η φόρτιση της μπαταρίας θα σταματά στο 60% της χωρητικότητάς της, ώστε να αποφευχθεί η υπερθέρμανση. Το update φιγουράρει σήμερα στο πρωτοσέλιδο της ημερήσιας κορεάτικης εφημερίδας Seoul Shinmun. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει εάν το ίδιο update θα είναι διαθέσιμο και σε άλλες χώρες του κόσμου όπου το Note7 έχει κυκλοφορήσει (2,5 εκατομμύρια συσκευές βρίσκονται κάπου εκεί έξω) και δεν έχει επιστραφεί.
{{{related}}}
Ενώ λοιπόν τα περιστατικά συσσωρεύονται -στις ΗΠΑ σε 12 μέρες διπλασιάστηκαν και είναι σοβαρά- η Samsung δεν φαίνεται να πτοείται και θα διαθέσει το Note7 ξανά, αυτή τη φορά, γράφει το Verge, με μια ένδειξη στη συσκευασία και μια υπηρεσία αναζήτησης του μοναδικού αναγνωριστικού της συσκευής που θα ξεκαθαρίζει εάν πρόκειται για ένα από τα Note7 που ενώ είχε την επικίνδυνη μπαταρία δεν επιστράφηκε ή πουλήθηκε δεύτερο χέρι. Πάντως, αυτά που κυκλοφόρησαν από τις 19 Αυγούστου έως την ημέρα της ανάκλησης στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 δεν είναι δυνατό να διαχωριστούν σε ασφαλή και μη, όπως άλλωστε διευκρίνισε ο επικεφαλής του τμήματος Mobile, κος Koh.

Το μικρό μαύρο κουτάκι, το μπλε αυτοκόλλητο S και το καλό IMEI

Στη συσκευασία των ασφαλών Note7 θα υπάρχει ένα μικρό μαύρο κουτάκι κάτω δεξιά στην ετικέτα με το γραμμωτό κώδικα (barcode) της συσκευής, καθώς και ένα στρογγυλό αυτοκόλλητο με το γράμμα S σε χρώμα μπλε. Εκτός όμως από αυτά τα στοιχεία -που εύκολα αντιγράφονται για να εξαπατήσουν- η Samsung πρόκειται να διαθέσει online ένα εργαλείο αναζήτησης IMEI, όπου οι δυνητικοί κάτοχοι ενός νέου Note7 θα μπορούν να εισάγουν το μοναδικό αριθμό της συσκευής που πωλείται για να διαπιστώσει εάν πρόκειται για το πρώτο Note7 που ανακλήθηκε λόγω σοβαρής βλάβης στην μπαταρία με κίνδυνο να εκραγεί ή ένα από αυτά που το αντικατέστησαν στη συνέχεια.

Τα πρώτα Note7 που θα διαδεχτούν εκείνα που αποδείχτηκαν επικίνδυνα αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε δύο περίπου εβδομάδες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμα η επίσημη ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει τα προαναφερόμενα μέτρα.

Associated Press,tech.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024