Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google Arts & Culture: Δεινόσαυροι, και όχι μόνο, ζουν ξανά με VR

Google Arts & Culture: Δεινόσαυροι, και όχι μόνο, ζουν ξανά με VR

Η Google συνεργάστηκε με περισσότερα από 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας και επιστήμονες, για να ξαναδώσει ζωή, στο Διαδίκτυο, στα είδη που έχουν πλέον χαθεί και σε αυτά που απειλούνται με εξαφάνιση. Περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 300.000 νέες φωτογραφίες και βίντεο και περισσότερες από 30 εικονικές περιηγήσεις σας περιμένουν στο Google Art & Culture, μόνο όμως στην αγγλική γλώσσα.

Πολλά εκατομμύρια χρόνια πριν, οι δεινόσαυροι κυβερνούσαν τη Γη και οι θαλάσσιοι δράκοι, δεν ήταν απλά δημιουργήματα ταινιών του Χόλυγουντ, αλλά τρομακτικά αρπακτικά που έλεγχαν και κυρίευαν τους ωκεανούς. Τα πλάσματα αυτά ανήκουν σε έναν κόσμο που εξαφανίστηκε πριν από πολύ καιρό, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζει να ενθουσιάζει αυτούς που προσπαθούν να κατανοήσουν την προέλευση της ζωής στον πλανήτη μας.

Η Google συνεργάστηκε με περισσότερα από 50 ηγετικά ιδρύματα Φυσικής Ιστορίας και επιστήμονες, για να ξαναδώσει ζωή, στο Διαδίκτυο, σε αυτόν τον χαμένο κόσμο. Περισσότερες από 150 διαδραστικές ιστορίες από ειδικούς, 300.000 νέες φωτογραφίες και βίντεο και περισσότερες από 30 εικονικές περιηγήσεις σας περιμένουν στο Google Arts & Culture, μόνο όμως στην αγγλική γλώσσα.

«Με μερικά μόνο κλικ μπορείτε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν γίγαντα 180 εκατομμυρίων χρόνων, καθώς η εικονική πραγματικότητα φανερώνει τον θαλάσσιο δράκο δίνοντας του και πάλι ζωή. Ανακαλύφθηκε στο Dorset στο Ηνωμένο Βασίλειο, και ζει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου. Ο Rhomaleosaurus, για να τον αποκαλέσουμε με το επίσημο όνομά του, μπορεί τώρα να εξερευνηθεί σε προβολή 360 μοιρών.»

  • Για να δείτε τα βίντεο, πρέπει να φορέσετε γυαλιά που θα σας δώσουν την ψευδαίσθηση του βάθους. Η Google δίνει αναλυτικές οδηγίες για να φτιάξετε τα δικά σας με χαρτόνι και τους κατάλληλους κοίλους φακούς. Επίσης, θα βρείτε ότι πολλοί πωλούν το λεγόμενο «Google Cardboard» γύρω στα 20 ευρώ ή λιγότερο. Αφού το αποκτήσετε, τοποθετείται μέσα το τηλέφωνό σας (πρέπει να ταιριάζει στις διαστάσεις), κατεβάζετε την εφαρμογή Google Arts & Culture που είναι διαθέσιμη και σε iOS και σε Android και τότε, αρχίζετε να κοιτάτε τους δεινόσαυρους στα μάτια :-~

Η Google χρησιμοποίησε επίσης την εικονική πραγματικότητα για να φέρει τον Giraffatitan πάλι στη ζωή στο εθνικό μουσείο φυσικής ιστορίας στο Βερολίνο. Ήταν δυο φορές πιο ψηλός από τις καμηλοπαρδάλεις και θα μπορούσε εύκολα να βάλει το κεφάλι του στο παράθυρο του τετάρτου ορόφου μιας πολυκατοικίας.

Οικολόγοι παλαιοντολόγοι και βιολόγοι συνεργάστηκαν με τη Google για να βάλουν εικονικό δέρμα και οστά στους διατηρημένους σκελετούς. Από το μέγεθος του ματιού μέχρι τη θέση του ρύγχους, την κάμψη του αυχένα, την υφή και τις πτυχές του δέρματος, όλα έχουν ανασυνταχθεί επιμελώς, και επαληθευτεί με ελέγχους από μια ομάδα επιστημόνων.

Εκτός όμως από τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας, η συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας έχει πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα, τόσο για τους ειδικούς όσο και για “εξερευνητές” που εξερευνούν από την άνεση της πολυθρόνας τους:

tech.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024