Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν παραμένουν «35 διεθνώς» τα περιστατικά ανάφλεξης Samsung Galaxy Note7

Δεν παραμένουν «35 διεθνώς» τα περιστατικά ανάφλεξης Samsung Galaxy Note7

Η ανάφλεξη της μπαταρίας του ολοκαίνουριου smartphone στα χέρια ενός 6χρονου παιδιού στη Νέα Υόρκη, το τζιπ που έπιασε φωτιά στη Φλόριντα ενώ το Note7 φορτιζόταν και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα γκαράζ στη Ν.Καρολίνα και πάλι λόγω του τηλεφώνου, είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που έγιναν μόλις γνωστά αφού ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ανακάλεσε την premium συσκευή του. Η υπηρεσία Health Canada αναφέρει στην προειδοποίησή της προς τους Καναδούς ότι στις ΗΠΑ η Samsung έχει λάβει αναφορές για 70 περιστατικά στα οποία το τηλέφωνο έπιασε φωτιά.

Η ανάφλεξη της μπαταρίας του ολοκαίνουριου smartphone στα χέρια ενός 6χρονου παιδιού στη Νέα Υόρκη, το τζιπ που έπιασε φωτιά στη Φλόριντα ενώ το Note7 φορτιζόταν και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα γκαράζ στη Ν.Καρολίνα και πάλι λόγω του τηλεφώνου, είναι μερικά μόνο από τα περιστατικά που έγιναν μόλις γνωστά αφού ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ανακάλεσε την premium συσκευή του.

Η υπηρεσία Health Canada αναφέρει στην προειδοποίησή της προς τους Καναδούς ότι στις ΗΠΑ η Samsung έχει λάβει αναφορές για 70 περιστατικά στα οποία το τηλέφωνο έπιασε φωτιά.

  • Έως την 1η Σεπτεμβρίου, έχουν αναφερθεί 35 περιστατικά παγκοσμίως και επί του παρόντος διεξάγουμε ενδελεχή έλεγχο με τους προμηθευτές μας για να εντοπίσουμε μπαταρίες στην αγορά που πιθανώς να έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, επειδή η ασφάλεια των πελατών μας αποτελεί την απόλυτη προτεραιότητα για εμάς στη Samsung, έχουμε σταματήσει τις πωλήσεις του Galaxy Note7.
  • H Health Canada εξέδωσε στις 12 Σεπτεμβρίου την ανακοίνωση με τα «70 περιστατικά στις ΗΠΑ που έχουν γνωστοποιηθεί στη Samsung». Μέσα σε 12 ημέρες διπλασιάστηκαν τα Note7 που παρουσίασαν πρόβλημα με τη μπαταρία (τουλάχιστον υπερθέρμανση ή και φωτιά) και αυτό αφορά μόνο στις ΗΠΑ.
  • Το γεγονός φανερώνει ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει, αφού παρά το θόρυβο που έχει προκαλέσει η είδηση, παίζουν ακόμα μικρά παιδιά με το τηλέφωνο. Από την μη αναμενόμενη ανάφλεξη της μπαταρίας, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς και τραυματισμών.

Στον Καναδά, πρόλαβαν να διατεθούν από τις 19 Αυγούστου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2016 ακριβώς 21.953 Samsung Galaxy Note7 και η υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή σημειώνει ότι όποιος κατέχει ένα τέτοιο θα πρέπει να το απενεργοποιήσει αμέσως και να το επιστρέψει προς αντικατάσταση (με άλλο μοντέλο και επιστροφή χρημάτων του υπολειπόμενου ποσού). Όσα επιστραφούν δεν επιτρέπεται να διατεθούν ξανά, να πουληθούν ή να γίνουν δωρεά. Πάντως στον Καναδά, η υπηρεσία έχει λάβει γνώση μόνο για ένα περιστατικό που αφορά στην υπερθέρμανση της μπαταρίας, χωρίς τραυματισμό.

Οι εξελίξεις σχετικά με την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7

To Galaxy Note7 αναμενόταν στην Ελλάδα μετά τις 16 Σεπτεμβρίου, εντούτοις η Samsung εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τυχόν κατόχους του επίμαχου μοντέλου στην Ελλάδα, τους οποίους καλεί να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της Samsung στα τηλέφωνα από σταθερό: 801 11 SAMSUNG (801 11 7267864) και από κινητό: 210 6897691 και στην Κύπρο στο τηλέφωνο 800 94000 (από σταθερό).

tech.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024