Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη σε δοκιμαστική πυροδότηση πυραύλου της SpaceX

Έκρηξη σε δοκιμαστική πυροδότηση πυραύλου της SpaceX

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης μη επανδρωμένου  πυραύλου της SpaceX στο Κέιπ Κανάβεραλ, σύμφωνα με τη NASA. Η δοκιμή ήταν διαδικασία ρουτίνας ενόψει εκτόξευσης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο. Η κύρια έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που ταρακούνησε κτίρια σε μεγάλη απόσταση, και την ακολούθησαν αριθμός άλλων εκρήξεων.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης μη επανδρωμένου πυραύλου της SpaceX στο Κέιπ Κανάβεραλ, σύμφωνα με τη NASA.

Επρόκειτο για πύραυλο Falcon 9. Η δοκιμή ήταν διαδικασία ρουτίνας ενόψει εκτόξευσης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο.

H SpaceX ανέφερε πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Η εταιρεία απέδωσε την έκρηξη σε «ανωμαλία» στο άνω μέρος της δεξαμενής καυσίμων που οδήγησε στην απώλεια του αεροσκάφους.

Η κύρια έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που ταρακούνησε κτίρια σε μεγάλη απόσταση. Την ακολούθησαν αριθμός άλλων εκρήξεων ενώ από σημείο είχε υψωθεί πυκνός μαύρος καπνός.

Κατά κανόνα, οι πλατφόρμες είναι άδειες την ώρα εκτοξεύσεων, όπως και οι εγκαταστάσεις στην αμέσως κοντινή περιοχή -για αυτό όσες εικόνες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο είναι από απόσταση.


Η στιγμή της έκρηξης

Μαζί με τον πύραυλο της SpaceX καταστράφηκε και το φορτίο του: Ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της ισραηλινής εταιρείας Space Communication τον οποίο θα χρησιμοποιούσε η Facebook για την επέκταση της ιντερνετικής πρόσβασης στην Αφρική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024