Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια δοκιμαστικής εκτόξευσης μη επανδρωμένου πυραύλου της SpaceX στο Κέιπ Κανάβεραλ, σύμφωνα με τη NASA.

Επρόκειτο για πύραυλο Falcon 9. Η δοκιμή ήταν διαδικασία ρουτίνας ενόψει εκτόξευσης που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο.

H SpaceX ανέφερε πως δεν υπάρχουν τραυματίες. Η εταιρεία απέδωσε την έκρηξη σε «ανωμαλία» στο άνω μέρος της δεξαμενής καυσίμων που οδήγησε στην απώλεια του αεροσκάφους.

Η κύρια έκρηξη ήταν τέτοιας ισχύος που ταρακούνησε κτίρια σε μεγάλη απόσταση. Την ακολούθησαν αριθμός άλλων εκρήξεων ενώ από σημείο είχε υψωθεί πυκνός μαύρος καπνός.

Κατά κανόνα, οι πλατφόρμες είναι άδειες την ώρα εκτοξεύσεων, όπως και οι εγκαταστάσεις στην αμέσως κοντινή περιοχή -για αυτό όσες εικόνες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο είναι από απόσταση.


Η στιγμή της έκρηξης

Μαζί με τον πύραυλο της SpaceX καταστράφηκε και το φορτίο του: Ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος της ισραηλινής εταιρείας Space Communication τον οποίο θα χρησιμοποιούσε η Facebook για την επέκταση της ιντερνετικής πρόσβασης στην Αφρική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας