Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δίκη σε live streaming, ζητά ο Kim Dotcom του MegaUpload

Δίκη σε live streaming, ζητά ο Kim Dotcom του MegaUpload

Η έφεση του γερμανού επιχειρηματία Kim Dotcom στη Νέα Ζηλανδία ενάντια στην έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να δικαστεί για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας και ξέπλυμα χρήματος εκδικάζεται στο Ανώτατο Δικαστήριο αυτές τις ημέρες. Η πρώτη ημέρα της δίκης ξεκίνησε με την υποβολή αιτήματος από τον ιδιοκτήτη του MegaUpload να μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου η δίκη, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας εκδικάζεται η έφεση του γερμανού επιχειρηματία Kim Dotcom ενάντια στην έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας και ξέπλυμα χρήματος.

Η πρώτη ημέρα της δίκης ξεκίνησε με την υποβολή αιτήματος από τον ιδιοκτήτη του MegaUpload να μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου η δίκη, λόγω του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Κι αυτό καθώς εξετάζεται «εάν θα πρέπει να θεωρείται υπεύθυνος ενώπιον του νόμου κάθε πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας αρχείων για τις πράξεις των πελατών του».

Διαβάστε περισσότερα για το #MegaUpload

Η αμερικανική κυβέρνηση στρέφεται εναντίον του MegaUpload με το επιχείρημα ότι η υπηρεσία δημιουργήθηκε για να ενθαρρύνει την πειρατεία ταινιών και μουσικής, επιβραβεύοντας μάλιστα όσους επαναλαμβάνουν το αδίκημα.

Δισκογραφικές εταιρείες και κινηματογραφικά στούντιο στερήθηκαν περί τα 500 εκατομμύρια δολάρια την ώρα που ο Dotcom και τρία ακόμα στελέχη του MegaUpload αποκόμισαν 175 εκατομμύρια δολάρια προτρέποντας τους πελάτες τους να αποθηκεύουν και να κοινοποιούν πολύτιμο υλικό, υποστηρίζουν οι ενάγοντες. Στο MegaUpload αποδόθηκε την εποχή της ακμής του το 4% του συνόλου της ιντερνετικής κίνησης, μεταδίδει το Reuters.

Ο Dotcom συνελήφθη το 2012 στη Νέα Ζηλανδία μετά από εισβολή των αστυνομικών αρχών που θυμίζει κινηματογραφική ταινία -αργότερα αποδείχτηκε ότι η αρμόδια κυβερνητική υπηρεσία είχε παρανόμως παρακολουθήσει τον μεγιστάνα πριν την σύλληψή του.

Η απόφαση για το αίτημα ζωντανής μετάδοσης της δίκης αναμένεται την Τρίτη.

Reuters,tech.in.gr

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024