«Το προσεχές διάστημα» η Sony Mobile θα ξεκινήσει την αναβάθμιση του λογισμικού των νέων και παλαιότερων προηγμένων smartphone της σε Android 7.0 Nougat.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η αναβάθμιση αφορά στη σειρά Xperia X και δη, στα μοντέλα Xperia X, Xperia XA, Xperia XA Ultra και Xperia X Performance), στη σειρά Ζ5 δηλαδή στα Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium καθώς και στα Xperia Z4 Tablet και Xperia Z3+.

Η αναβάθμιση θα εφαρμοστεί σταδιακά, από τα τέλη του μήνα Αυγούστου σε όλες τις παραπάνω συσκευές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι των προαναφερόμενων μοντέλων θα δουν ως διαθέσιμη την σχετική ενημέρωση, η οποία φέρνει εκτός από το Nougat και νέα λειτουργικότητα και αλλαγές στον τρόπο διεπαφής με τον χρήστη από τη Sony Mobile, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται τι ακριβώς θα αλλάξει στο σχετικό δημοσίευμα της εταιρείας.

Η Google είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι προωθεί την αναβάθμιση στις συσκευές Nexus που φέρουν την υπογραφή της (εξαιρουμένου του Nexus 5 και παλαιότερων μοντέλων).

Τα κυριότερα νέα χαρακτηριστικά του νωρίτερα γνωστού ως Android N είναι τα ακόλουθα:

  • Direct reply notifications: Οι ειδοποιήσεις αλλάζουν όψη και ομαδοποιούνται ανά app, κυρίως όμως παρέχεται η δυνατότητα άμεσης αντίδρασης σε αυτές
  • Split screen view: Η οθόνη χωρίζεται, με διαφορετικό app σε κάθε τμήμα της. Οι προγραμματιστές θα μπορούν να ορίσουν το ελάχιστο πλάτος που απαιτεί η εφαρμογή τους όταν θα βρίσκεται δίπλα σε μια άλλη.
  • Data Saver: Το Android N θα μπορεί να μην προκαλεί καθόλου ή να περιορίζει με πολλούς τρόπους την κίνηση data από εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο ή στο προσκήνιο, όταν υπάρχει σύνδεση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Μπορεί για παράδειγμα να περιορίζει το bit rate όταν γίνεται streaming, την ποιότητα της εικόνας, την πρώιμη μεταφορά δεδομένων για τη βελτιστοποίηση κάποιων λειτουργιών των app κ.ά., μειώνοντας τον κίνδυνο από το σοκ του λογαριασμού
  • Turn off Work: Τα τμήματα IT επιχειρήσεων θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τη χρήση των εφαρμογών τους υπό συνθήκες.


Άλλες προσθήκες είναι το Picture in Picture, περισσότερα Quick Settings, η υποστήριξη περισσότερων γλωσσών, η εγγραφή περιεχομένου από Android TV apps και υπηρεσίες, η φραγή αριθμών, η μη εγγραφή κλήσεων στο ιστορικό κλήσεων, η μη ειδοποίηση του χρήστη για επιλεγμένους αριθμούς τηλεφώνου κ.ά.

Τέλος, η Google προσθέτει το ανανεωμένο Doze, την λειτουργία που αναλαμβάνει να εξοικονομήσει μπαταρία όταν το τηλέφωνο/tablet δεν χρησιμοποιείται και βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια. Στο Android Nougat το Doze θα επιχειρεί να κάνει το ίδιο εν κινήσει, όταν δηλαδή όταν η οθόνη είναι ανενεργή και δεν χρησιμοποιείται, βρίσκεται όμως στην τσέπη του χρήστη που κινείται.

tech.in.gr

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr