Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν έκλαψε, δεν είχε ιδέα τι έγινε»: Η ιστορία του πεντάχρονου Ομράν στο Χαλέπι

«Δεν έκλαψε, δεν είχε ιδέα τι έγινε»: Η ιστορία του πεντάχρονου Ομράν στο Χαλέπι

Τα πλάνα με τον πεντάχρονο Ομράν Ντακνίς στο ασθενοφόρο μετά από βομβαρδισμό στο Χαλέπι έχουν κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο του συριακού εμφυλίου. Ο γιατρός που τον φρόντισε λέει πως ο μικρός βρισκόταν σε τέτοιο σοκ που δεν έκλαψε ούτε φώναξε καν στο νοσοκομείο, ενώ ο εικονολήπτης που τράβηκε το βίντεο απορεί: «Τι προξενεί τέτοια εντύπωση; Αυτά συμβαίνουν κάθε ημέρα...»

Τα πλάνα με τον πεντάχρονο Ομράν Ντακνίς στο ασθενοφόρο μετά από βομβαρδισμό στο Χαλέπι έχουν κάνει το γύρο του κόσμου ως σύμβολο του συριακού εμφυλίου. Ο γιατρός που τον φρόντισε λέει πως ο μικρός βρισκόταν σε τέτοιο σοκ που δεν έκλαψε ούτε φώναξε καν στο νοσοκομείο, ενώ ο εικονολήπτης που τράβηκε το βίντεο απορεί: «Τι προξενεί τέτοια εντύπωση; Αυτά συμβαίνουν κάθε ημέρα…»

Ο βρετανικός Guardian αναφέρει πως συνομίλησε τόσο με τον γιατρό που φρόντισε το παιδί, ο οποίος συμφώνησε να αναφερθεί μόνο με το ψευδώνυμο Μοχάμαντ, και με τον εικονολήπτη που τράβηξε τα πλάνα στο ασθενοφόρο, τον Μουσταφά αλ Σαρούτ.

Στον γιατρό, που έχει ειδικότητα χειρούργου, λέει ότι έκανε εντύπωση το πόσο σοκαρισμένο ήταν το παιδί. «Μας τον έφεραν σε κατάσταση απόλυτου σοκ, απόλυτης σύγχυσης». «Ήταν τρομαγμένος και σοκαρισμένος, βρισκόταν στην ασφάλεια του σπιτιού του, ίσως και να κοιμόταν, και το σπίτι του τον πλάκωσε» λέει.

{{{ moto }}}«Όταν φροντίζαμε τα τραύματά του, ούτε που φώναξε, ούτε που έκλαψε, βρισκόταν μόνο σε σοκ» λέει. «Δεν είχε ιδέα τι είχε συμβεί» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον γιατρό, ο Ομράν δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά ενώ στο νοσοκομείο είχαν έρθει τραυματισμένα και τα δύο του μεγαλύτερα αδέλφια όπως κι ο πατέρας τους.

Ο εικονολήπτης του βίντεο, ο Μουσταφά αλ Σαρούτ, εκφράζει στην εφημερίδα την απορία του για την έκταση που πήραν οι εικόνες με τον Ομάρ από το ασθενοφόρο.

«Δεν είναι καμία ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτά τα παιδιά βομβαρδίζονται καθημερινά» λέει, ο Ομράν «είναι ένα παιδί που συμβολίζει εκατομμύρια παιδιά στη Συρία».

Ο γιατρός κάνει μία ανάλογη ίδια παρατήρηση: «Εδώ και πέντε χρόνια ζούμε με αυτή την καθημερινότητα, με το να σκοτώνονται παιδιά και άμαχοι. Οι πύραυλοι και τα βαρέλια βόμβες δεν κάνουν διαχωρισμούς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024