Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σαντιάγο Λάνχε: Δάμασε τον καρκίνο, δάμασε τα κύματα και πήρε το χρυσό

Σαντιάγο Λάνχε: Δάμασε τον καρκίνο, δάμασε τα κύματα και πήρε το χρυσό

Ναυπηγός μηχανικός, σχεδιαστής σκαφών, από οικογένεια με ναυτική παράδοση, παγκόσμιος πρωταθλητής και πλέον χρυσός Ολυμπιονίκης. Αυτός είναι ο 54χρονος αργεντινός Σαντιάγο Λάνχε, «χρυσός» στο Nacra 17 της ιστιοπλοΐας. Είχε εν τω μεταξύ, κερδίσει έναν ακόμα αγώνα: αυτόν κατά του καρκίνου.

Ναυπηγός μηχανικός, σχεδιαστής σκαφών, πατέρας με σπουδαία ναυτική παράδοση, παγκόσμιος πρωταθλητής, χάλκινος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και πλέον χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016. Οι πρώτοι του Ολυμπιακοί ήταν το 1988 στη Σεούλ.

Αυτός είναι ο 54χρονος αργεντινός Σαντιάγο Λάνχε, ο οποίος πανηγύρισε στην κατηγορία Nacra 17 της ιστιοπλοΐας μαζί με την 30χρονη Σεσίλια Καράνσα-Σαρόλι.

Είχε εν τω μεταξύ, κερδίσει έναν ακόμα αγώνα: αυτόν κατά του καρκίνου του πνεύμονα. Το πρόβλημα διαγνώστηκε το 2015 και ο ίδιος πίστευε ότι δεν θα μπορέσει πλέον να λάβει μέρος σε Ολυμπιακούς.

Όμως είχε μάθει να δίνει μάχες και να κερδίζει. Δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε τον αγώνα, δάμασε την ασθένεια και στη συνέχεια δάμασε και τα κύματα.

«Νιώθω πολύ τυχερός στη ζωή. Έχω καταπληκτικά παιδιά, κάνω αυτό που μου αρέσει και με πάθος. Έχω φίλους σε όλο τον κόσμο, έχω ό,τι χρειάζομαι για να είμαι ευτυχισμένος» δήλωσε στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας του.

Ο πατέρας του είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952, ενώ οι δύο γιοι του είναι παρόντες στους Ολυμπιακούς του Ρίο, επίσης στην ιστιοπλοΐα. Τα αγόρια βούτηξαν στα νερά και έτρεξαν στο σκάφος του πατέρα τους, μόλις τερμάτισε πρώτος.

«Και αν το παράδειγμά μου μπορέσει να βοηθήσει αυτούς που πάσχουν από τη συγκεκριμένη ασθένεια, αυτό θα είναι πολύ καλό»…

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

H πορεία του Σαντιάγο Λάνχε μέχρι το Ρίο:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024