Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έμα Μπαράσα: Μαθήτρια και σημαιοφόρος ετών 89

Έμα Μπαράσα: Μαθήτρια και σημαιοφόρος ετών 89

H Έμα Μπαράσα είναι 89 ετών και ζει σε μια μικρή πόλη 6.000 κατοίκων περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά του Μπουένος Αϊρες. Πέρασε δύσκολα χρόνια, μεγάλωσε μόνη της 9 παιδιά, έχασε το τρένο της γνώσης. Δεν το έβαλε όμως κάτω. Και για την επιμονή της η ανταμοιβή (και η συγκίνηση) ήταν μεγάλη.

H Έμα Μπαράσα είναι 89 ετών και ζει σε μια μικρή πόλη 6.000 κατοίκων περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά του Μπουένος Αϊρες. Στην πόλη οι περισσότεροι από τους κατοίκους είναι ταπεινής καταγωγής. Εργάζονται στα χωράφια ή κάνουν δουλειές σε σπίτια, μεγαλώνουν οικογένειες.

Η Έμα δεν μπόρεσε ποτέ να πάει σχολείο, καθώς από πολύ μικρή αναγκάστηκε να δουλέψει στα χωράφια για να βοηθήσει τον πατέρα της που έχασε το ένα του χέρι.

Αργότερα παντρεύτηκε, έκανε 9 παιδιά και έμεινε χήρα σε ηλικία 40 ετών.

Σήμερα σε αυτή την προχωρημένη ηλικία, εξακολουθεί να ξυπνά νωρίς. Έχει καταρχήν να φροντίσει τις κότες της. «Είναι 16» λέει στην εφημερίδα La Nacion, μετρώντας τα αβγά που έκαναν.

Μικροσκοπική, κοντούλα και αδύνατη, η Έμα δεν σταματά ούτε λεπτό με τις δουλειές. Στη συνέχεια γεμίζει μια τσάντα αβγά, σοκολάτες και γλυκά και ξεκινά για το… σχολείο. Εκεί την περιμένουν οι 10 συμμαθητές της.

Είναι τρία χρόνια που κάθεται στα θρανία. Σε αυτή την αίθουσα με τους χάρτες στον τοίχο που δεν μπόρεσε ποτέ να μπει όταν ήταν μικρό κορίτσι.

Πλέον μπορεί να διαβάζει αρκετά καλά, να γράφει το όνομά της, να μετρά τα αβγά που κάνουν οι κότες της, αλλά και να υπολογίζει τη σύνταξη που λαμβάνει κάθε μήνα.

Στις 9 Ιουλίου 2016 η Αργεντινή γιόρτασε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια της Ανεξαρτησίας της. Σε όλα τα σχολεία της Επικράτειας έγιναν οι κλασικές παρελάσεις. Για την Έμα η μέρα εκείνη ήταν ξεχωριστή, καθώς οι συμμαθητές της την ψήφισαν για σημαιοφόρο.

Κράτησε με καμάρι τη «γαλανόλευκη με τον Ήλιο του Μαΐου» για λίγα μέτρα και στη συνέχεια την έδωσε σε μια συμμαθήτριά της. Παρά την κούραση παρέμεινε στο πλάι της σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

«Νόμιζα ότι ποτέ στη ζωή μου δεν θα είχα αυτή την τιμή» δήλωσε αργότερα στα Μέσα Ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024