Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google και GSK επενδύουν πολλά στη «βιοηλεκτρονική»

Google και GSK επενδύουν πολλά στη «βιοηλεκτρονική»

O όμιλος Alphabet στον οποίο έχουν μεταφερθεί όλες οι δραστηριότητες της Google θα συνεργαστεί με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα του σώματος.

O όμιλος Alphabet στον οποίο έχουν μεταφερθεί όλες οι δραστηριότητες της Google θα συνεργαστεί με τη βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline για την ανάπτυξη εμφυτευμάτων που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα του σώματος.

H GSK και η Verily Life Sciences, η εταιρεία επιστημών υγείας του ομίλου Alphabet, θα επενδύσουν συνολικά 540 εκατομμύρια λίρες (641 εκατ. ευρώ) την επόμενη επταετία για τη νέα εταιρεία Galvani Bioelectronics, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες τη Δευτέρα.

Η Galvani θα έχει την έδρα της στο ερευνητικό κέντρο της GSK βόρεια του Λονδίνου, ενώ ένα δεύτερο εργαστήριο θα δημιουργηθεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η GSK αποκάλυψε τις φιλοδοξίες της στο χώρο της «Βιοηλεκτρονικής» με δημοσίευση στο περιοδικό Nature πριν από τρία χρόνια.

Η Verily, όχημα στην προσπάθεια της Google να επεκταθεί στο χώρο της υγείας, συνεργάζεται επίσης με την ελβετική Novartis στην ανάπτυξη ενός έξυπνου φακού επαφής για διαβητικούς που μετρά τα επίπεδα σακχάρου στα δάκρυα.

Η Galvani, η οποία θα ανήκει κατά 55% στην GSK και κατά 45% από την Verily, θα αναπτύσσει μικρές εμφυτεύσιμες συσκευές που παρεμβαίνουν στα ηλεκτρικά σήματα των νεύρων. Στόχος η διόρθωση των μη φυσιολογικών ηλεκτρικών σημάτων που συνοδεύουν πολλές ασθένειες.

Οι συσκευές αυτές, ελπίζει η εταιρεία, θα μπορούν να αντιμετωπίσουν χρόνια νοσήματα όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα και το άσθμα.

Η ιδέα χρήσης ηλεκτρικών σημάτων στην ιατρική δεν είναι πάντως νέα: οι βηματοδότες χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, ενώ παρόμοιες συσκευές που διεγείρουν συγκεκριμένα νεύρα ή περιοχές του εγκεφάλου χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην αντιμετώπιση της βαριάς κατάθλιψης και της νόσου του Πάρκινσον.

Η σμίκρυνση αυτών των συσκευών θα επέτρεπε ηλεκτρικές παρεμβάσεις σε μικροσκοπικό επίπεδο, διεγείροντας για παράδειγμα τα κύτταρα του παγκρέατος που παράγουν ινσουλίνη.

Σε πρώτη φάση, η Galvani θα απασχολεί περίπου 30 γιατρούς, μηχανικούς και άλλους ερευνητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024