Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκ: Οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν, αλλά με τι παίζουν Pokemon GO έξω;

Κουκ: Οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν, αλλά με τι παίζουν Pokemon GO έξω;

Οι πωλήσεις iPhone μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, εντούτοις η μετοχή της Apple πήρε την ανιούσα μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που έληξε στις 25 Ιουνίου 2016. Ήταν η άνοδος των πωλήσεων στην Ινδία και η αύξηση κατά 19% περίπου των εσόδων από το iCloud, τη διάθεση μουσικής με streaming και το μερίδιό της από τις πωλήσεις app που ανέβασαν το ηθικό των επενδυτών, στους οποίους ο Κουκ θύμισε με τι κυνηγούν Pokemon εκεί έξω.

Η Apple πούλησε 40.400.000 iPhone σε ένα τρίμηνο, το τρίτο του οικονομικού της έτους. Aριθμός μειωμένος κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, ωστόσο ήταν αρκετός για να δώσει ώθηση στην τιμή της μετοχής της εταιρείας προς τα πάνω, κατά 7% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Κι αυτό καθώς ξεπέρασε τις συγκρατημένες προσδοκίες των αναλυτών έστω και κατά 380.000 smartphone (πηγή: FactSet StreetAccount).

Τα καθαρά κέρδη της Apple για το τρίμηνο μειώθηκαν κατά 27% στα 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σε έσοδα 42,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που ξεπέρασε τις πιο χαμηλές προσδοκίες των αναλυτών, επισημαίνει το Reuters.

Ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που καταγράφεται πτώση των πωλήσεων iPhone περιορίζοντας τα έσοδα της Apple κατά 14,6% για το τρίμηνο που τελείωσε στις 25 Ιουνίου 2016. Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν το πρώτο από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone το 2007 στο οποίο καταγράφηκε πτώση πωλήσεων και μάλιστα κατά 16,3%. Οι πωλήσεις του iPhone αναλογούν στα δύο τρίτα των συνολικών πωλήσεων της Apple.

Πλήγμα θεωρήθηκε η μείωση των πωλήσεων στην Κίνα (-33,1% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015), όπου ο ανταγωνισμός από τη Samsung και την Huawei εντάθηκε τον τελευταίο χρόνο. Από την άλλη, τα έσοδα από τις υπηρεσίες, δηλαδή από το iCloud, το App Store, το Apple Pay, το Apple Music και άλλες υπηρεσίες, ήταν τόσο αυξημένα που θεωρήθηκαν η επιτυχία: Έξι δισεκατομμύρια δολάρια απέφεραν στα ταμεία της Apple, αυξημένα κατά 18,9% από πέρσι, με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από οτιδήποτε άλλο εμπορεύεται η εταιρεία.

Από την άλλη, στην Ινδία οι πωλήσεις iPhone αυξήθηκαν κατά 51%, και ο Κουκ εξέφρασε την αισιοδοξία και τα σχέδιά του για περαιτέρω επέκταση στη χώρα με νέα Apple Store.

Με τι παίζουν Pokemon GO στους δρόμους;

Ο Κουκ αναφέρθηκε στην επένδυση της Apple στην τεχνητή και στην επαυξημένη πραγματικότητα λέγοντας ότι επενδύει σε αυτήν κατά προτεραιότητα. Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των επενδυτών ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τη Microsoft, την Google ή το Amazon, ο CEO της εταιρείας εξήγησε ότι αξιοποιεί τις τεχνολογίες αυτές ήδη για να προτείνει στους χρήστες το πλέον κατάλληλο περιεχόμενο και να διακρίνει το μοτίβο στη χρήση των συσκευών τους ώστε να βελτιώσει την αυτονομία. Αλλά, η Apple δεν έχει τίποτα χειροπιαστό να δείξει, σχολιάζουν αναλυτές, αν και αναγνωρίζεται ότι πρωτοστάτησε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης με τη Siri.

O Κουκ επεσήμανε ότι η Apple έχει κατορθώσει να ισορροπήσει την ανάγκη για επεξεργασία για τις ανάγκες της τεχνητής νοημοσύνης και την απαίτηση για διατήρηση της ιδιωτικότητας του χρήστη. Θα διαπρέψουμε στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης επειδή εστιάζουμε στην εμπειρία του χρήστη, υποστήριξε και τόνισε πόσο σημαντικό αποδεικνύεται το iPhone: «Έτσι εξηγείται γιατί βλέπετε τόσα πολλά iPhone να κυνηγούν Pokemons εκεί έξω», είπε χαρακτηριστικά.

Associated Press,Reuters,tech.in.gr

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024