Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα ελέγχετε τις χρεώσεις για τη χρήση Internet από το smartphone

Πώς θα ελέγχετε τις χρεώσεις για τη χρήση Internet από το smartphone

H COSMOTE παρέχει την υπηρεσία COSMOTE My Internet με την οποία, οικιακοί και εταιρικοί συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- ενημερώνονται με SMS όταν καταναλώσουν το 80% και το 100% των ΜΒ για τα οποία έχουν προπληρώσει.

Το καλοκαίρι γίνεται ιδιαίτερα αισθητή η ανάγκη για πρόσβαση στο Ίντερνετ από περιοχές όπου δεν υπάρχει σταθερή ευρυζωνική σύνδεση και διαθέσιμο WiFi, και έτσι ανακύπτει και η ανάγκη για έλεγχο του σχετικού κόστους.

COSMOTE και Vodafone παραπέμπουν σε εφαρμογές που ενημερώνουν το χρήστη με SMS ότι κοντεύει να ξεμείνει από ΜΒ και τον παραπέμπουν σε «extra» οικονομικά πακέτα για να συνεχίσει. Η WIND απαντά στο ερώτημα όταν λάβει σχετική ερώτηση με SMS και συνιστά SimpleFi για τις διακοπές.

Το tech.in.gr σας προτείνει να ενημερωθείτε για το κόστος των διαθέσιμων πακέτων από την εξυπηρέτηση πελατών ή, ακόμα καλύτερα με μια επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματα του εκάστοτε δικτύου. Εκεί θα μάθετε και για άλλες τυχόν διαθέσιμες επιλογές που ταιριάζουν καλύτερα με τις καλοκαιρινές συνήθειές σας από την συνεχή επέκταση υπολοίπου.

COSMOTE MyInternet

H COSMOTE παρέχει την υπηρεσία COSMOTE My Internet με την οποία, οικιακοί και εταιρικοί συνδρομητές κινητής -συμβολαίου, καρτοσυμβολαίου και καρτοκινητής- ενημερώνονται με SMS όταν καταναλώσουν το 80% και το 100% των ΜΒ για τα οποία έχουν προπληρώσει.

Για την παροχή της υπηρεσίας, ο χρήστης καλείται να την ενεργοποιήσει από το κινητό του, αφού συνδεθεί στην ιστοσελίδα της μέσω 3G ή 4G (ή, με το μήνυμα ΜΙ στο 1333). Ο συνδρομητής μόλις επισκέπτεται τη σελίδα COSMOTE My Internet καλείται να απενεργοποιήσει το Wi-Fi στο κινητό και να ενεργοποιήσει τα δεδομένα στο 3G ή 4G δίκτυο της COSMOTE από τις ρυθμίσεις. Η χρήση της σελίδας www.cosmote.gr/myinternet είναι δωρεάν και δεν καταναλώνονται τυχόν διαθέσιμα ΜΒ.

Κάθε φορά που ο συνδρομητής φτάνει το 100% της κατανάλωσης, εμφανίζεται αυτόματα η σελίδα της υπηρεσίας My Internet για να αποφασίσει εάν και πώς θέλει να συνεχίσει την πλοήγηση στο Internet.

Ο χρήστης έχει δύο επιλογές, είτε να επιλέξει ένα πακέτο mobile Internet, ή να πλοηγείται με χρέωση ανά ΜΒ, οπότε ενημερώνεται με γραπτό SMS κάθε φορά που καταναλώνει 10€ (η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει Φ.Π.Α. 24%).

H υπηρεσία COSMOTE My Internet δεν είναι συμβατή στα εμπορικά διαθέσιμα προγράμματα: COSMOTE Mobile i-Data 500MB, COSMOTE Mobile i-Data 5GB, COSMOTE Machine to Machine.

Vodafone Control+

Η Vodafone ανακοίνωσε στα μέσα Ιουλίου μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται Vodafone Control+, η οποία αφορά επίσης στον έλεγχο κόστους. Οι συνδρομητές της, ενεργοποιώντας το πακέτο της επιλογής τους, ενημερώνονται με SMS στο 80% των λεπτών ομιλίας προς εθνικά δίκτυα και των ΜΒ του προγράμματος, μεταφέρονται από το SMS στα διαθέσιμα πακέτα ομιλίας και ΜΒ μέσα στην εφαρμογή My Vodafone και επιλέγουν προς ενεργοποίηση το επιθυμητό πακέτο ομιλίας και ΜΒ.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε όλους τους ιδιώτες συνδρομητές συμβολαίου, καρτοκινητής και εταιρικούς πελάτες με προγράμματα My Business & My Business Red που διαθέτουν συσκευή smartphone (iOS και Android) με εγκατεστημένη την ανανεωμένη εφαρμογή My Vodafone. Περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία δημοσιεύονται στο http://www.vodafone.gr/portal/vodafone-control-plus

SMS ΥΠ στο 1205

H WIND διαθέτει τα προγράμματα Mobile Broadband Control και ενημερώνει για το υπόλοιπο της χρήσης αφού ο συνδρομητής στείλει το σχετικό ερώτημα με SMS -στο 1205 με την εντολή «ΥΠ».

Εάν εξαντληθούν τα διαθέσιμα ΜΒ, ο χρήστης καλείται να επιλέξει κάποιο Πακέτο Επέκτασης Χρήσης, μια υπηρεσία που διακόπτεται αυτόματα μέχρι τον επόμενο μήνα και δεν χρεώνει επιπλέον του παγίου που έχει κανείς επιλέξει.

Αν τα MB τελειώσουν, μπορεί να γίνει ενεργοποίηση όσες φορές χρειαστεί ενός από τα Πακέτα Επέκτασης Χρήσης. Για παράδειγμα με SMS 1GB στο 1206 ο χρήστης του δικτύου της WIND έχει 1GB κίνηση για 30 ημέρες με χρέωση 5,04 ευρώ.

tech.in.gr

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024