Η Λέσλι Τζόουνς, μια από τις κυνηγούς φαντασμάτων στην τρέχουσα θηλυκή εκδοχή της ταινίας της δεκαετίας του ’80, έζησε «στην κόλαση» μετά τον καταιγισμό ρατσιστικών tweet από τον εκκεντρικό και αμφιλεγόμενο Μίλων Γιαννόπουλο. Η Τζόουνς δήλωσε ότι εγκαταλείπει το Twitter, γεγονός που ανάγκασε τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τζακ Ντόρσι να επέμβει για να σταματήσει την αναμενόμενη μαζική φυγή διασημοτήτων από την υπηρεσία, αναγνωρίζοντας ότι δεν έκανε αρκετά για να σταματήσει το τρολάρισμα.

Η ηθοποιός γνωστή από την αμερικανική κωμική σειρά Saturday Night Live δήλωσε ότι εγκαταλείπει το μέσο, το βράδυ της Δευτέρας απευθυνόμενοι σε 250.000 ανθρώπους που την ακολουθούν στο Twitter.

Την επόμενη ημέρα, η υπηρεσία ανακοίνωσε ότι προχωρά στον μόνιμο αποκλεισμό πολλών λογαριασμών που έκαναν τα ρατσιστικά προσβλητικά σχόλια στην Τζόουνς. Ανάμεσά τους, ο λογαριασμός του Nero, του αμφιλεγόμενου γνωστού ως «Μίλων Γιαννόπουλου» (Breitbart.com). O Nero είχε 338 χιλιάδες followers στο Twitter.

Η υπηρεσία δηλώνει τώρα δια στόματος του πλέον υψηλόβαθμου στελέχους της, του συνιδρυτή Τζακ Ντόρσι ότι προχωρά στον αποκλεισμό πλήθους λογαριασμών που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας του. Σημειώνει ότι η υπηρεσία βασίζεται στην αναφορά τέτοιων πράξεων από άλλους χρήστες, εντούτοις αναγνωρίζει ότι στο Twitter δεν έγιναν όσα έπρεπε και δεσμεύτηκε να εντείνει την προσπάθειά του.

Για την αναφορά προσβλητικών μηνυμάτων το Twitter παραπέμπει στη διεύθυνση https://support.twitter.com/forms/abusiveuser

Πολλοί αντιδρούν στην επίθεση που δέχτηκε η Τζόουνς στο Twitter, μηνύοντας την αντίδρασή τους με την ετικέτα #LoveForLeslieJ

Στην αντίπερα όχθη, το hashtag #nero και #FreeMilo συνιστά τάση στο Twitter, με τους χρήστες να δηλώνουν ότι πρόκειται για λογοκρισία στην αρνητική κριτική της ταινίας που έγινε όχι από τον ίδιο τον nero αλλά από τους ακόλουθούς του. Ο ίδιος ο Μίλων Γιαννόπουλος δηλώνει στα μέσα ότι δεν μετανιώνει για την μάχη με την Λέσλι Τζόουνς στο Twitter και αναφέρεται στο περιστατικό ως το τέλος του Twitter.

H Τζόουνς διατηρεί το λογαριασμό της, ωστόσο δεν έχει γράψει κανένα tweet μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής της.

tech.in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας