Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Down το Pokemon GO κατά το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, λόγω OurMine

Down το Pokemon GO κατά το ντεμπούτο του στην Ευρώπη, λόγω OurMine

Down in Germany, Down in Libya, Down in Poland, Down in Romania... αναφέρουν ο ένας μετά τον άλλο χρήστες από 26 χώρες που μόλις προστέθηκαν στη λίστα αυτών όπου διατίθεται επισήμως το Pokemon GO. Δεν ήταν όμως ο αυξημένος φόρτος στους server που μισθώνει η Niantic -πρόκειται για κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, την ευθύνη -και την υπερηφάνεια- για την οποία διεκδικούν οι OurMine, γνωστοί από τις επιθέσεις τους στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης επιφανών στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ. Δεν είναι όμως οι μόνοι.

Down in Germany, Down in Libya, Down in Poland, Down in Romania… αναφέρουν ο ένας μετά τον άλλο χρήστες από 26 χώρες -και στην Ελλάδα- που μόλις προστέθηκαν στη λίστα αυτών όπου διατίθεται επισήμως το Pokemon GO. Δεν ήταν όμως ο αυξημένος φόρτος στους server που μισθώνει η Niantic -πρόκειται για κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, την ευθύνη -και την υπερηφάνεια- για την οποία διεκδικούν οι OurMine, γνωστοί από τις επιθέσεις τους στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης επιφανών στελεχών της Σίλικον Βάλεϊ. Δεν είναι όμως οι μόνοι.

Το TechCrunch γράφει πως οι OurMine επικοινώνησαν πριν ακόμα ξεκινήσουν την επίθεση DDOS. Προηγουμένως, οι «Poodlecorp» κατέλυσαν τους server που διεκπεραιώνουν τα αιτήματα εισόδου στην υπηρεσία και οι OurMine ακολούθησαν για να απαιτήσουν από την Niantic να μεριμνήσει για τη αστάθεια που παρατηρείται στη λειτουργία του Pokemon GO. Μάλιστα, έγραψαν στον δικτυακό τους τόπο ότι κανείς δεν θα μπορέσει να παίξει Pokemon GO μέχρι να επικοινωνήσει κάποιος από την εταιρεία ανάπτυξης μαζί μας «για να τους μάθουμε πώς να το προστατεύουν». Η βρετανική Independent γράφει πως μέλος των OurMine επικοινώνησε με την εφημερίδα και διευκρίνισε πως το χτύπημα δεν έγινε για να διεκδικήσουν χρήματα για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στη Niantic, «απλά δεν θέλουμε να χτυπάνε τους server τους άλλοι χάκερ».

Τα προβλήματα που ανέκυψαν έχουν αντιμετωπιστεί, δηλώνει τώρα η Niantic από τον επίσημο λογαριασμό του παιχνιδιού στο Twitter.

tech.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024