Με δύο νέα κέντρα δεδομένων και την αναβάθμιση στο δίκτυο διασύνδεσης των τριών συνολικά datacenter που διατηρεί, η Forthnet αντακρίνεται σε «διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των εταιρικών της πελατών» για υπηρεσίες από το cloud.

Συγκεκριμένα, η Forthnet έστησε δύο νέα datacenter, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία προστίθενται στο υφιστάμενο στον Κολωνό και αναβάθμισε πλήρως ένα τηλεπικοινωνιακό δίκτυο διασύνδεσης μεταξύ τους, ώστε να είναι σε θέση να «ένα πλήρες porfolio υπηρεσιών cloud που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σύγχρονης επιχείρησης».

Η εταιρεία δηλώνει πως το νέο datacenter στην Αθήνα είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις αυστηρότερες διεθνείς προδιαγραφές Tier 4 του Uptime Institute , με ιδιαίτερη έμφαση στην φυσική προστασία και την διαθεσιμότητα των υποδομών. Σε όλα τα datacenter παρέχονται λύσεις για προστασία από επιθέσεις DDoS layer 4 και layer 7, IDS/IPS και managed firewall.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λύσεις της προσδίδουν σημαντικά οικονομικά οφέλη και μεγάλη ευελιξία στην επιχείρηση, καθώς διασφαλίζουν συνολική λύση τόσο για τις υποδομές πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα πρόσβασης. Επιπρόσθετα παρέχουν μία σειρά από πλεονεκτήματα όπως το μειωμένο κόστος ανάπτυξης υποδομών, τη βέλτιστη σχέση τιμής και απόδοσης, ευελιξία και εύκολη αναβάθμιση πόρων, πλεονεκτήματα που αποδίδονται γενικότερα στις υπηρεσίες από το cloud. H Forthnet επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις καλούνται να επιλέξουν το σωστό μείγμα υπηρεσιών colocation, dedicated servers και cloud ώστε να συνθέσουν την βέλτιστη τεχνικά και οικονομικά λύση προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους. Δίνει δε, δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Υλοποίηση πλάνου Disaster Recovery. Έχοντας πρόσβαση σε πολλαπλά datacenter, με υψηλής ταχύτητας κυκλώματα διασύνδεσης μεταξύ τους, ο πελάτης μπορεί να υλοποιήσει εύκολα, γρήγορα και με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, λύσεις επιχειρηματικής συνέχειας (DR) με φυσικούς servers, cloud servers ή υβριδικές λύσεις.

Υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Η Forthnet παρέχει end-to-end υποστήριξη για την υλοποίηση και τη μετάβαση των υπηρεσιών καθώς και την παραγωγική τους λειτουργία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Πωλήσεων Εταιρικών Πελατών της Forthnet -μέσω e-mail στη διεύθυνση sales@forthnet.gr ή τηλεφωνικά στο 8011001300 ή, στο 2119559393 από κινητό.

tech.in.gr