Το Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016, ολοκληρώθηκε ο προκριματικός γύρος για τη σύσταση της ελληνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει για πρώτη φορά τη χώρα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας.

Νέοι 14 έως 30 ετών συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και διαγωνίστηκαν σε ασκήσεις κυβερνοασφάλειας, κρυπτολογίας, αντίστροφης μηχανικής και ψηφιακής εγκληματολογίας, με στόχο μια θέση στην εθνική ομάδα και το μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί το Νοέμβριο, στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Με αφορμή την έντονη ζήτηση επαγγελματιών στο χώρο της Ασφάλειας Ψηφιακών Συστημάτων, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το European Cyber Security Challenge, με σκοπό την ανάδειξη νέων ταλέντων από όλη την Ευρώπη.

Οι επίδοξοι hackers πρέπει να είναι κάτοικοι των χωρών για τις οποίες διαγωνίζονται και να μην διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή επαγγελματική εμπειρία στην Ασφάλεια Πληροφοριών. Στην τελική φάση του διαγωνισμού οι εθνικές ομάδες των χωρών καλούνται να αναμετρηθούν μεταξύ τους σε ασκήσεις παρόμοιου ύφους για την πρώτη θέση.

Υπεύθυνοι για την ελληνική συμμετοχή είναι η εταιρεία TwelveSec και το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο και στηρίζει μέσα από τα ερευνητικά του έργα (ReCRED και UINFC2) την προσπάθεια, σε συνεργασία με άλλα μεγάλα ελληνικά πανεπιστήμια και οργανισμούς, όπως το Security BSides Athens.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο