Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό δοκιμή η δυνατότητα διεξαγωγής μυστικών συζητήσεων μέσω Messenger

Υπό δοκιμή η δυνατότητα διεξαγωγής μυστικών συζητήσεων μέσω Messenger

Τη δυνατότητα μυστικών συζητήσεων στο Messenger αρχίζει να δοκιμάζει το Facebook το καλοκαίρι του 2016. Οτιδήποτε συζητείται θα μεταδίδεται κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και θα είναι δυνατό να εμφανιστεί μόνο σε μια από τις συσκευές κάθε μέλους της συζήτησης.

Τη δυνατότητα κρυπτογραφημένων μυστικών συζητήσεων στο Messenger αρχίζει να δοκιμάζει το Facebook το καλοκαίρι του 2016. Οτιδήποτε συζητείται θα μεταδίδεται κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και θα είναι δυνατό να εμφανιστεί μόνο σε μια από τις συσκευές κάθε μέλους της συζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι η συζήτηση αφορά μόνο στα δύο πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή, αποκλείοντας οποιονδήποτε τρίτο, συμπεριλαμβανομένου και του προσωπικού του Facebook/Messenger.

O χρήστης μπορεί να ξεκινήσει μια μυστική συζήτηση με ένα πρόσωπο των επαφών του από τις ρυθμίσεις του Messenger στη φορητή του συσκευή.

Μπορεί επίσης, να ορίσει πόσο χρόνο θα παραμένει ορατό κάθε μήνυμά του, αφότου αναγνωστεί από τον παραλήπτη. Για παράδειγμα, όταν ο χρήστης στέλνει στο πλαίσιο μιας μυστικής και δη, κρυπτογραφημένης συζήτησης, τον αριθμό του τραπεζικού του λογαριασμού επιλέγει να παραμείνει ορατό αυτό το μήνυμα μόνο για 30 λεπτά.

Πάντως, δεν θα είναι εκ προοιμίου μυστικές όλες οι συζητήσεις στο Messenger. Κι αυτό καθώς, οι συζητήσεις μπορούν να παραμείνουν μυστικές, δηλαδή να εμφανίζονται τα μηνύματά τους, μόνο σε μια συσκευή του κάθε χρήστη που συμμετέχει.

Δεν μπορεί να εμφανίζεται η ίδια μυστική συζήτηση στον Messenger στο smartphone, αλλά και στο tablet ή το PC του -τα μηνύματα εμφανίζονται μόνο στη συσκευή από την οποία ξεκίνησε η μυστική συζήτηση.

Επιπλέον, όταν οι χρήστες συζητούν μυστικά δεν μπορούν να ανταλλάξουν εικόνες με κίνηση (gif), βίντεο, να στείλουν χρήματα ή, να χρησιμοποιήσουν άλλες λειτουργίες του προγράμματος ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η δυνατότητα διεξαγωγής μυστικών συζητήσεων μέσω Messenger δεν είναι προς το παρόν εφικτή για τους χρήστες της υπηρεσίας στην Ελλάδα, καθώς οι δοκιμές διεξάγονται αρχικά σε μικρή κλίμακα.

  • Ξέρετε ότι… Ο Messenger δεν είναι κατάλληλος για μυστικές συζητήσεις, όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει σχετική προετοιμασία, αλλά και για έναν άλλο λόγο: ακόμα και αν διαγράψει κανείς ένα ή περισσότερα μηνύματα από μια διαπροσωπική συζήτηση σε μια συσκευή του (π.χ. στο PC στο γραφείο), αυτά θα εμφανιστούν, έστω και για λίγο, κατά την εκκίνηση του προγράμματος σε άλλη συσκευή (στο κοινόχρηστο tablet στο σπίτι), αποκαλύπτοντας ό,τι έχει συζητηθεί.

  • Τι είναι το snapchat;Με αφορμή την γενναία προσφορά του Facebook ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολλοί χρήστες «άκουσαν» για πρώτη φορά ότι υπάρχει μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, δημοφιλής μεταξύ εφήβων, που τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν μηνύματα με φωτογραφίες που αυτοκαταστρέφονται λίγα δευτερόλεπτα μετά την παραλαβή τους. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς είναι το Snapchat.

  • Τι είναι το WhatsΑpp;Το WhatsApp είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες smartphone να ανταλλάσσουν μηνύματα μέσω Διαδικτύου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στο smartphone τους. Μάλιστα, η συζήτηση μπορεί να γίνει ομαδική. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ορίσει ένα ακόμα username, αλλά να εμφανίζεται με τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Στην υπηρεσία αυτή, υπάρχει κρυπτογράφηση και… την εγκρίνει ο Σνόουντεν.

tech.in.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024