Η Samsung Electronics Hellas εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί για παραπλανητική ανάρτηση στο Facebook, στην οποία της αποδίδεται ενέργεια για τη δωρεάν διάθεση χιλίων Samsung Galaxy S7.

Η απόπειρα απάτης είναι φανερή, αφού ακόμα και το μήνυμα στην σχετική φωτογραφία είναι μηχανικά μεταφρασμένο «We give away 1000 Samsung Galaxy S7» ως «Δίνουμε μακριά 1000 Samsung Galaxy S7″.

Η Samsung Electronics Hellas αναφέρεται στο λογαριασμό Samsung-Greece (εμφανίζεται ως «κοινότητα»), και ξεκαθαρίζει ότι ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη facebook σελίδα της Samsung Hellas.

Όσοι έχουν γίνει αποδέκτες της συγκεκριμένης παραπλανητικής ανάρτησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές ή με τη Samsung στο τηλέφωνο 80111 7267 864.

Κάνοντας κλικ στην παραπομπή του post, ο χρήστης καλείται να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγιο (και πάλι το κείμενο έχει παραχθεί με αυτόματη μηχανική μετάφραση και δεν αποδίδεται σωστά, στοιχείο που μαρτυρά την απόπειρα εξαπάτησης).

Η απόπειρα φαίνεται ότι έχει αποδειχτεί καθώς ο τίτλος της σελίδας είναι «Διεκδίκησε ένα Samsung S6!». Στις προηγούμενες σελίδες ο τίτλος είναι παραπλανητικός «Samsung Greece»

Στην σελίδα αυτή, ο υπεύθυνος για την ενέργεια ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕΤΤ που προβλέπουν ότι πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία του, η χρέωση και όλες οι λοιπές πληροφορίες που διέπουν τα Premium SMS, τα SMS για τα οποία χρεώνεστε για τη λήψη όχι την αποστολή.

Στην προκειμένη περίπτωση, η «ΜW», που περιγράφεται ως υπηρεσία για να λαμβάνεται 3 SMS την εβδομάδα στο κινητό σας, χρεώνεται 6,24 ευρώ την εβδομάδα και παρέχεται από την BROSMEDIA. Η διαγραφή από την υπηρεσία ΜW γίνεται με την αποστολή του μηνύματος STOP MW στο 19366 (απλή χρέωση SMS κατά την αποστολή).

tech.in.gr